Bloemkool-Appel Hapje (Babyvoeding)

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

120 gram Bloemkool
2 Appels

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Mijn ouders gingen op vakantie en wij kregen al hun fruit wat inclusief een hele berg appels was. Natuurlijk kan ik daar heerlijke appel(taart)moes van maken maar het bracht me ook op het idee van appel met groenten te combineren. Je hebt natuurlijk appel met rode kool, maar sinds ik in een soort bloemkolen mindset zit dacht ik waarom geen bloemkool met appel. Dat moet toch lekker zijn. Dat is het ook!

Steps

1
Done

Schil de appels en snij in kleine stukjes.
Snij de bloemkoolroosjes klein.

2
Done

Stoom of Kook de appels en bloemkool voor 20 minuten.

Bewaar een klein beetje van het kookvocht (30 ml) en giet de rest af.
Pureer het hapje met kookvocht zo fijn als jezelf wilt. De appel en bloemkool zijn lekker zacht door het stomen/koken dus je kunt best wat stukjes erin laten.

*Wil je de puree wat smeuïger voor de aller kleinste (4-6 maanden) dan kun je nog wat fles of borstvoeding toevoegen indien nodig.

3
Done

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Babyproof Hummus (Babies Kitchen)
previous
Babyproof Hummus
next
Zoete aardappel wafels

Add Your Comment