Zoete Quinoa met Falafel

0 0
Zoete Quinoa met Falafel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 bouillonblokje (groente)
300 gram quinoa
4 zoete aardappel
300 gram falafel
3 paparika
200 gram doperwten (diepvries)
3 theelepels paprika poeder
zout
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Zoete Quinoa met Falafel

Het is zomervakantie en op dagen dat we iets gaan doen of als de zon lekker de hele dag schijnt, heb ik gewoon geen zin om te koken. Soms weet ik dit vooraf al en heb ik al wat klaarstaan. Andere dagen betekent dat neuzen in de koelkast en kijken wat ik snel kan maken. In de vriezer vond ik nog een bakje kant-en-klare falafel en besloot daarbij een zoete quinoa salade te maken met zoete aardappel, doperwten en paprika. Makkelijk en snel zonder al te veel gedoe.

De falafel hoef je eigenlijk alleen even op te warmen. Dit kan in een pan, de oven of natuurlijk op de barbecue. Verder is het een kwestie van de quinoa koken en de groenten roerbakken en voilà, je hebt een heerlijke maaltijd van zoete quinoa met falafel.

Hou je van pit? Voeg dan ook nog wat cayennepoeder toe, wat meteen een goede balans brengt met de zoete aardappel.

FAQ

Kan ik de falafel zelf maken in plaats van kant-en-klare falafel te gebruiken?
Ja, je kunt zeker zelf falafel maken. Erg lekker is bijvoorbeeld mijn zoete aardappel falafel, maar op de blog heb ik ook een falafel uit de oven recept staan.

Klik hier voor al mijn falafel recepten

Kan ik andere groenten gebruiken in plaats van doperwten en paprika?
Ja, je kunt variëren met andere groenten zoals courgette, sperziebonen of wortel. Zelf heb ik ook ingrediënten gebruikt die ik vaak in huis hebt.

Is de Zoete Quinoa met falafel ook koud lekker?
Ja, de salade is zowel warm als koud lekker. Het is een geweldige optie voor een picknick of een zomerse maaltijd.

Kan ik de falafel en quinoa van tevoren bereiden?
Ja, je kunt alles van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Voeg de falafel pas toe vlak voor het serveren om te voorkomen dat ze klef worden.

 

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. | Doe de aardappels in een pan met water en breng het water aan de kook. | Kook de aardappels 15 minuten. | Giet de aardappels af.

2
Done

Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook (ongeveer 1, 1.5 liter water). | Voeg de Quinoa toe en kook de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. |

3
Done

Verwarm wat olie in een koekenpan. | Bak de falafel 5-7 minuten in de pan.

4
Done

Was de paprika. Verwijder de steel en zaadlijst en snijd in reepjes. | Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan. | Roerbak de paprika met de doperwten in de pan. | Voeg de zoete aardappel toe samen met de paprika poeder en wat zout en peper. Roer alles goed door en laat nog 5 minuten staan.

5
Done

Voeg de Quinoa toe aan de groente en roer goed door elkaar. | Serveer de Quinoa met de Falafel erop.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mexicaanse Gegrilde Mais Pastasalade - Kidshoekje.nl
previous
Mexicaanse Gegrilde Mais Pastasalade
Mini Courgette Frittatas - Kidshoekje.nl
next
Mini Courgette Frittatas

Add Your Comment