8 bloem tortilla's (medium) | |
300 gram zwarte bonen (blik) | |
150 gram geraspte kaas | |
1 pak (175 gram) pulled oats | |
1 eetlepel Mexiaanse kruiden | |
5 eetlepels olie | |
Erbij |
|
guacamole | |
salsa | |
crème fraîche / zure room |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zin in Mexicaans en wil je net als mij eens wat nieuws proberen? Maak eens zwarte bonen taquitos met pulled oats. Maar wat zijn taquitos?Een taquito is een kleine opgerolde tortilla die is gevuld met vlees, kip, kaas of een vegetarische optie zoals ik deze maakte. De gevulde opgerolde tortilla wordt vervolgens gefrituurd/gebakken in een pan zodat de buitenkant krokant is en de binnenkant warm en smeltende kaas. Serveer het met zure room, guacamole of salsa en je hebt een heerlijk gerecht.
Tijdens onze vakantie naar Mexico 4 jaar geleden maakte ik voor het eerste kennis met taquitos. Het lekkerste zijn ze als ze net vers gemaakt zijn en de kaas nog heet is. Het fijne aan dit gerecht vind ik dat de kinderen niet 1,2,3 kunnen zien wat er in zit en dus niet gaan zeuren over de bonen.
Tortilla – Indien je kleine tortilla’s kan vinden kan je deze gebruiken. Zelf heb ik een normale tortilla door de helft gesneden. Het soort tortilla (volkoren, normaal, meergranen etc.) ook daar kun je je eigen keuze in maken.
Pulled oats – Van het merk ‘Gold & Green’ zijn pulled oats. Kun je deze echter niet vinden, dan kun je het eventueel vervangen met vegetarisch gehakt of het weg laten.
Geraspte kaas – Ik ga altijd voor jong belegen, mozzarella of cheddar of een combinatie er van.
Mexicaanse kruiden – Je kunt kant-en-klaar mix gebruiken of je eigen mix. Hier ben je vrij in.
1
Done
|
Pulled OatsVerwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat of grote ovenschaap met bakpapier. | Hussel de pulled oats met de Mexicaanse kruiden en 2 eetlepels olie door elkaar. | |
2
Done
|
BonenDoe de zwarte bonen uit blik met een scheut water in een pan en breng het aan de kook. | Laat de bonen nog 5 minuten pruttelen. | Giet het water af. | Pureer de bonen zo glad mogelijk. |
3
Done
|
TqauitosNeem een tortilla en snij deze door de helft. | Smeer de tortilla in met de bonenpuree. Doe hier op in het midden wat pulled oats en daarop geraspte kaas. | Rol de tortilla zo strak mogelijk dicht. | |
4
Done
|
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. | Doe de tortilla's met de naad naar beneden. | Bak de taquitos zo'n 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn. | Leg de taquitos op een bord tot alle taquitos gebakken zijn. Voeg eventueel wat extra olie toe als dat nodig is. | Serveer direct met guacamole, salsa en crème fraîche. |