Weekmenu 7# van Babies Kitchen
De voorjaarsvakantie is weer begonnen. Daarom deze week eten wij op vrijdag ontbijt als diner. Benieuwd? Bekijk snel het weekmenu van deze week.
Babies Kitchen Weekmenu 7
Maandag – Hasselback Aardappels met vissticks en wortels
Zoals elke week een AVG’tje en deze week met Hasselback aardappels uit de oven. Erbij wat wortels en vissticks en als je zin hebt kun je de vissticks zelf maken, maar uit de winkel kan soms wel even makkelijk zijn.
Babyvoeding: 6 maanden, de wortels pureren en indien je de vissticks zelf maakt, kun je nog wat witvis erbij pureren.
Dinsdag – Corn Chowder
Het weer begint meer op de lente te lijken dan de herfst, maar een lekker soepje gaat er altijd in.
Babyvoeding: 6 maanden, pureer wat mais. Vanaf 9 maanden kun je soep proberen, maar laat de maisstukjes wel los.
Woensdag – Kip Tandori met Naan
Een heerlijk simpel recept vol met smaak. Vind je jouw tandori kruiden te pittig voor de kids, maak die dan met een milde paprika poeder.
Babyvoeding: Tandori kruiden kunnen best pittig zijn, daarom is dit gerecht niet echt geschikt voor baby’s. Het beste is iets anders te maken.
Donderdag – Penne Cherrytomatensaus pasta
Een paar weken terug maakte Logan dit recept samen met mij. Inmiddels is het echt een favoriet bij ons thuis.
Babyvoeding: 9 maanden. Pureer de tomaten tot een saus en serveer met de penne. Gezien de gehaktballen knoflook en ui bevatten, zou ik deze weg laten of wat gehaktballen apart maken zonder deze ingrediënten.
Vrijdag – American Pancakes
Het is vakantie en waarom dan breakfast for dinner. Mijn favoriet: American Pancakes. Je kunt leuke Mickey Pancakes maken, maar uiteraard ook gewoon kleine ronde.
Babyvoeding: 7 maanden indien je baby wel al zuivel drinkt kun je de pancakes aan je baby geven.
Boodschappenlijst
Maandag – Hasselback Aardappels met vissticks en wortels
- 4 vastkokende aardappelen
- 100 gram kruidenboter
- 1 etlp olijfolie
Toevoeging aan het recept
- 500 gram wortels
- 8 vissticks
Dinsdag – Corn Chowder
- 750 ml kippenbouillon (2 bouillonblokjes)
- 200 gram magere spekreepjes (optioneel)
- 600 gram mais (uit blik)
- 1 rode ui
- 300 gram gegrilde paprika (uit pot)
- 200 ml slagroom
- 3 etlp maizena
Woensdag – Kip Tandori met Naan
- 40 gram kipfilet
- 3 etlp tandori kruiden
- 4 naan broodjes
- 3 sjalots
- 250 gram cherry tomaten
- 1 komkommer
- 100 gram ijsbergsal
- saus: raita of tzatiki
Donderdag – Penne met Cherrytomatensaus en gehaktballetjes
- 700 gram kersentomaatjes
- 300 gram gehaktbal
- 2 takjes munt
- 15 gram pijnboompitten
- 40 gram paneermeel
- 1 tlp knoflookpoeder of 1 teen knoflookpoeder
- 1 tlp uienpoeder
- 300 gram penne pasta
- 20 gram parmezaan (geraspt)
- wittewijnazijn
Vrijdag – American Pancakes
- 110 gram bloem
- 2 tlp bakpoeder (1 zakje)
- 250 ml melk
- 1 etlp plantaardige olie
- 1 ei
Toevoeging aan het recept
- bacon
- fruit