Mickey Mouse pannenkoeken

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Pancakes
110 gram bloem
2 tlp bakpoeder
snufje zout
250 ml melk
1 etlp plantaardige olie (zonnebloem of kokos)
1 ei
klontje boter
Mickey Mouse Strik
100 gram frambozen
100 gram blauwebessen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ontbijt

Directions

‘Miska Moska
Mickey Mouse Pannenkoeken’

De liedjes van Mickey Mouse Clubhouse kunnen we bij ons thuis inmiddels wel dromen. Als Mickey op staat valt alles stil, met uitzondering van het begin en eind liedje waarbij natuurlijk wordt gedanst. Als Mickey op tv komt dan verschijnt er een grote lach op het gezicht van Logan met een blik in zijn ogen, ‘Kijk mama!’. Heerlijk daarom besloot ik hem te verrassen met Mickey Mouse pannenkoeken. Die verbazing wekkend goed en leuk zijn geworden.

Ik ben dan wel een keuken prinsesje, maar als ik zie wat sommige andere mama-kidsfoodbloggers of instagrammers maken dan komt erbij mij ook pure jaloezie tevoorschijn. Hoe doen ze dat? Waar halen ze de tijd vandaan? Waar halen ze de inspiratie vandaan? Hoe hebben ze het geduld? Ja ook ik stel die vragen wel eens bij het zien van andere creaties.

Voor de Mickey Mouse pannenkoeken besloot ik toch eens een gokje te wagen en het bleek helemaal niet zo moeilijk: met de juiste tools (heb een poffertjes beslagspuit gebruikt) en inderdaad een beetje geduld en oefenen. Besjes erbij en je wint meteen wat punten bij je kids.

Steps

1
Done

Amerikaanse pannenkoeken

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen.

In een tweede kom meng de melk, ei en olie samen. Roer het ei-mengsel door de bloem heen met een garde tot het een glad beslag vormt zonder klontjes.

2
Done

Schenk het beslag in een beslagspuit om makkelijk mickey te kunnen maken. Heb je geen beslagspuit dan kun je ook een eetlepel gebruiken.

3
Done

Verwarm een klontje boter in een koekenpan. Zet het vuur iets lager

Schenk het beslag in de vorm van mickey. begin met het gezicht en tot slot de oren.
Begin van buiten naar binnen. Het is een kwestie van een groot rondje maken en twee kleine er aan vast. Maak ze ook niet te groot!

4
Done

Als er bubbels op de pannenkoek verschijnen en de pannenkoek los kan schudden in de pan kun je hem omdraaien. Bak de andere kant nog 2 minuten.

Haal de pannenkoeken uit de panen maak meer pannenkoeken met de rest van het beslag.

Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden of onder wat aluminium folie.

5
Done

Mickey Mouse Strik

Snijd de frambozen bijna helemaal door de helft. Als je het uit klapt moet het al een strikjes form hebben. Leg de framboos onder de Mickey pannenkoek en leg de blauwe bes in het midden van de framboos.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

zoete bliksem stamppot
previous
Zoete bliksem stamppot
Snack Tulpen | Babies Kitchen
next
Snack tulpen

Add Your Comment