Snack tulpen

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 komkommer
2 wortel (groot)
1 meloen (Galia)
20 Cocktailprikkers

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Traktatie/Snack

Directions

Snack tulpen

Het is lente en de bloemen staan in bloei. Ook bij Babies Kitchen, hier hebben wij namelijk snack tulpen. Schattige fleurige tulpen die gezond zijn om te snacken op elk moment van de dag. Het idee zag ik voorbij komen op Pinterest. De tulpjes zijn erg makkelijk om te maken en natuurlijk zien ze er onwijs leuk uit. Ik gebruik voor dit recept: wortel, komkommer en meloen. Online zag ik echter een variant met kaas in plaat van meloen voorbij komen. Sinds niet alle kinderen kaas mogen, een gezondere optie met meloen. Ik heb Galia gebruikt maar natuurlijk is een andere ook zeker geschikt.

De snack tulpen zijn leuk om te serveren als snack, bij een feestje of als traktatie op de creche of op school. Eens wat anders dan de standaard traktaties. Is je kind in de lente jarig, dan is dit natuurlijk zeker gepast.

Steps

1
Done

Was de komkommer. Snij hem door de helft en snij de zaad lijst er zo uit dat het de vorm heeft van blaadjes. (Zie afbeelding)

2
Done

Was en rasp de wortels. Snijd de wortel zoals aangegeven in de afbeelding. Je moet twee drie hoekjes eruit snijden zodat de wortel op de bloem van de tulp gaat lijken.

3
Done

Snijd de schil van de meloen af en haal de zaadlijst (pitten) er met een lepel uit. Snijd de meloen in blokjes. Iets groter dan een dobbelsteen.

4
Done

Steek de cocktailprikker eerst door de wortel. Schuif dan de komkommer er onder en prik de andere helft in de meloen.

Serveer direct of bewaar in de koelkast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

mickey mouse pancakes
previous
Mickey Mouse pannenkoeken
fruit schildpadden | Babies Kitchen
next
Fruit schildpadden

Add Your Comment