Directions
Perzik Dumplings
Tijdens het kersen en perzik seizoen experimenteer ik graag met de seizoens-fruitjes in de keuken. Over het algemeen haal ik veelte veel fruit in huis, dat we het niet eens op kunnen krijgen. (Ogen groter dan de monden). Perfect dus om nieuwe recepten uit te proberen. Ik heb al een kersen crumble [link] gemaakt en een perzik kersen cobbler [link], dus nu besloot ik te gaan voor een recept waar de perzik alleen de ster is: Perzik Dumplings.
Als ik niet goed weet wat ik moet doen met een ingrediënt doe ik graag inspiratie op. In kookboeken, maar nog vaker online bijvoorbeeld op Pinterest. Mocht je nog niet op Pinterest zitten, dan is dit jouw wake-up call! Je typt een ingrediënt in of meerdere en je wordt overspoeld met recepten en inspiratie van wat met elkaar werkt. Op zoek naar wat perzik inspiratie, zag ik perziken in bladerdeeg. Waarbij mij het idee voor een fruitige dumpling ontstond.
Een heerlijke perzik, suiker, kaneel en boter vulling in een bladerdeeg pakketje. Makkelijk om te maken en natuurlijk leuk om met je kinderen te maken. Doe er wat verse slagroom bij en je hebt Peaches and Cream. Een andere heerlijke combo is met warme kersensaus (zoals op de afbeelding). Kortom een heerlijk recept.
*Deze post was origineel op Recepthoekje.nl te vinden (datum: 9 juli 2014)
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het iets ontdooien. | In een kom meng de suiker en kaneel samen. |
2
Done
|
Halveer de perziken en haal de pit eruit. | Zorg ervoor dat in het midden van de perzik een klein holletje zit. Indien nodig kun je dit met een theelepel doen. (Krijg je de perzik niet mooi gehalveerd dan kun je hem ook in stukken doen.) |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
In een kom kluts het ei los. | Smeer elke dumpling in met wat ei. | Zet de bakplaat in de oven voor 30-35 minuten. Tot het bladerdeeg goudbruin is. | Haal de dumplings uit de oven en laat deze minimaal 10 minuten afkoelen. | Serveer met slagroom en/of warme kersensaus. |