Strawberry and Cream Pudding Koekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aardbeien Pudding koekjes
225 gram ongezouten boter (zacht)
180 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
1 doos (75 gram) aardbeien pudding
340 gram bloem
1 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
Vulling
340 gram roomkaas
100 gram poedersuiker
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Strawberry and Cream Pudding Koekjes

Dit recept staat al een tijdje op mijn must-bake lijst: pudding koekjes. En het is vast niet het soort koekje dat jij denkt. Het is namelijk een koekje gemaakt met instant-pudding. Van die klop-mix pudding doosjes uit de supermarkt. Op Pinterest zie ik dit heel vaak voorbij komen en nu wou ik het zelf wel eens proberen. Toch besloot ik een ook nog eens vulling aan het koekje te geven en zo werden het: strawberry and cream pudding koekjes.

Ik ben dol op koekjes bakken. Natuurlijk is nog altijd mijn favoriet mijn famous chocolate chip cookies. Maar zelfs hier probeer ik wel eens wat varianten bij uit. Laatst deed ik bijvoorbeeld smarties die mijn zoon nog had liggen er doorheen. Toch laat ik de optie open voor nieuwe koekjes en deze was erg lekker. Ik had gehoopt dat ze wat meer roze zouden zijn (ook leuker voor het plaatje natuurlijk), maar de aardbeien pudding smaak proef je zeker. Absoluut een aanrader dus om eens uit te proberen.

 

*dit recept stond officieel op Recepthoekje.nl (datum 12-02-2020)


Mocht je dit recept maken en delen op social media, vergeet dan niet @kidhoekje of #kidshoekjenl te taggen!

Steps

1
Done

Vulling

Mix de roomkaas zacht in een kom. | Voeg de poedersuiker en snufje zout toe en mix dit er doorheen. | Zet het bakje roomkaas een half uur in de koelkast.|

2
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot een kruimig beslag | Mix de eieren door de suiker samen met de vanille. |

4
Done

In een tweede kom ming de pudding poeder, de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot het goed gemixt is.

5
Done

Neem een grote eetlepel van het koekbeslag in je hand en druk dit plat. | Doe een theelepel roomkaas in het midden van het koekje en doe het deeg er omheen tot een balletje. | Leg de deegbal op de bakplaat. Doe dit met al het deeg. | Leg de koekjes wel iets uit elkaar.|

6
Done

Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 12-15 minuten. | Laat de koekjes minimaal 10 minuten afkoelen op een rooster.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

tteoboki - Kidshoekje.nl
previous
Tteokbokki: Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes
Warme Kersensaus - Kidshoekje.nl
next
Warme Kersensaus

Add Your Comment