Indiase Butter Chicken

0 0
Indiase Butter Chicken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Kip Marinade
125 ml yoghurt (plantaardig)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kurkuma (poeder)
2 theelepels garam masala
1/2 theelepel chili poeder
1 theelepel komijnpoeder
1 cm gember (vers)
2 tenen knoflook
350 gram kippen dijfilet
Currysaus
250 ml tomaten passata
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel zout
250 ml kookroom (plantaardig)
plantaardige olie
Erbij (optioneel)
rijst
naan
raita
mango komkommer salade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Indiase Butter Chicken

Ik ben dol op de Aziatische keuken, elk land heeft weer een compleet andere star-dish waar ik helemaal blij van wordt. Vandaag op het menu de Indiase keuken en een favoriet van mijn man is Indiase Butter Chicken. (Mijn eigen is trouwens tandori kip!)

In Amsterdam is mijn favoriete plek om Indiaans te eten Ghandi. Een absolute hidden-gem. Hij zit namelijk aan een van de drukste straten van Amsterdam, het Damrak. Je zou zo langs het restaurant lopen als je niet wist waar het zat. Hoe weet je dat het een echt goed Indisch restaurant is? De tourbussen met Indiërs worden juist naar dit restaurant gebracht om te eten.

Marcel is dol op butter chicken en ik besloot mij te verdiepen in het gerecht en zelf een recept te maken. Waarbij proeven het aller belangrijkste is voor de saus. Genoeg kruiden, juiste balans passata bekend proeven, proeven, proeven.

Bij de butter chicken serveerde ik rijst, naam, raika en een heerlijk frisse mango komkommer salade (zie recept hieronder). Kun je geen raika vinden kun je ook gewoon yoghurt erbij serveren.

 

Kidsproof

Een van de kruiden die gebruikt wordt in dit gerecht is chili poeder. Voor een kidsproof variant vervang ik deze met een milde paprika poeder.

 


Erbij: Mango Komkommer Salade 

Ingrediënten: 1 Mango | 1/2 Komkommer | 1 Limoen

Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. | Was de komkommer en snij de halve komkommer in blokjes | Meng de mango en komkommer in een bakje en druip het sap van de limoen er overheen.

 


*Recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (18-05-2018)

Steps

1
Done

Kip Marinade (minimaal 1 uur van te voren)

Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook fijn.| Doe alle marinade ingrediënten (behalve de kip) in een blender of keukenmachine en pureer tot een romige saus.| Doe de marinade in een grote kom of afsluitbare bak.

2
Done

Snij de kip in blokjes. | Meng de kip met de marinade in een kom. | Bedek de kom met folie. | Zet de kip in de koelkast voor minimaal 1 uur. |

3
Done

Curry

Verhit 1 etlp olie in een wok of hapjespan. | Haal de kip uit de marinade met een tang en bak de kip in de pan voor 5 minuten.|

4
Done

Voeg de tomaten passata, suiker en zout toe aan de kip. | Zet het vuur lager en laat de butter chicken 20 minuten pruttelen in de pan. Roer geregeld. | Roer de kookroom door de curry en haal de pan van het fornuis.

5
Done

Serveer de butter chicken met rijst, naan en eventueel andere gerechten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Lekkerste Kaneelbroodjes - Kidshoekje.nl
previous
De Lekkerste Kaneelbroodjes
Kip Tandori Naan - Kidshoekje.nl
next
Kip Tandori met Naan

Add Your Comment