Kaneel Blondies met Cheesecake Swirl

0 0
Kaneel Blondies met Cheesecake Swirl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Cheesecake Swirl
200 gram roomkaas
50 gram suiker
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
Kaneelsuiker
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
Blondie
170 gram ongezouten boter
200 gram suiker
90 gram lichte basterd suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
1,5 theelepel kaneelpoeder
350 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
100 gram witte chocolade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kaneel Blondies met Cheesecake Swirl

Wat doe je als je brownies wilt maken maar geen cacao in huis hebt? Juist dan maak je blondies. Mijn collega’s vroegen al enige tijd of ik weer iets lekkers ging bakken. Over het algemeen gaan de baksels die ik maak altijd met mijn man mee. Dit maal besloot ik eens speciaal wat voor mijn collega’s te maken. Ik wou een brownie maken met cheesecake swirl. Het enige belangrijke ingrediënt echt wat op was, was cacao. Ik zat nog na te denken over wat ik dan kon gebruiken in plaats van cacao, maar besloot af te stappen van brownies. In plaats daarvan zou ik kaneel blondies met cheesecake swirl maken.

Dat is een hele mond vol. Geloof mij jij wilt dit een mond vol (okay dat klinkt raar!). In elk geval jij wilt dit recept. Het is heerlijk en perfect voor het najaar.  Mijn collega’s vond het zo lekker dat ze het recept wouden. Dit was in september en nu pas komt het online. Ze hebben dus even moeten wachten, maar des te lekkerder smaakt het als ze het dit maal zelf maken toch!

Ben jij team blondie of brownie?

 

 

TIP 

  1. | Blondies zijn het lekkerste als je ze nog 15 seconde in de magnetron op warmt, maar ook koud erg lekker.

 


*Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 16-10-2019)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. |

2
Done

Cheesecake Swirl

In een kom mix de roomkaas zacht. | Voeg 50 gram suiker toe en mix door elkaar. | Voeg één ei en de vanille toe en mix goed door elkaar tot glad mengsel.|

3
Done

Kaneelsuiker

In een kom meng de 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneelpoeder. | Zet opzij.

4
Done

Smelt de boter in de magnetron (30 seconde op 800 watt). | In een kom mix de boter met 200 gram suiker en 90 gram basterd suiker. | Mix de eieren, vanille extract en 1.5 theelepel kaneel toe aan de suiker. Mix alles goed door. |

5
Done

In een tweede kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed gemengd is. |

6
Done

Hak de witte chocolade grof. | Vouw de kleine stukjes witte chocolade met een spatel door het beslag.

7
Done

Schenk 2/3 van het beslag in de bakvorm. | Verdeel de helft van de kaneel suiker over het beslag. | Schenk het cheesecake swirl beslag er overheen. | Doe de rest van het beslag als kleine hoopjes over de cheese cake swirl. | Strooi de overige kaneelsuiker over de blondie. |

8
Done

Zet de bakvorm in de oven voor 35-40 minuten. | De blondies zijn klaar als de randen gaar zijn, maar het midden mag nog wel wat zacht zijn. |

9
Done

Laat de blondies compleet afkoelen en zet vervolgens nog 1 uur in de koelkast om op te stijven.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Karamel Zeezout Cheesecake - Kidshoekje.nl
previous
Karamel Zeezout Cheesecake
Pompoen Banaan Tulband - Kidshoekje.nl
next
Pompoen Bananen Tulband

Add Your Comment