Broccoli Pesto Quinoa met Balletjes

0 0
Broccoli Pesto Quinoa met Balletjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram quinoa
1 bouillonblokje (groente)
200 gram vegetarische balletjes
400 gram broccoli
50 gram pijnboompitten
100 gram pesto
100 gram + extra parmezaan
100 gram cherrytomaten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Door de feestdagen is mijn inspiratie voor wat we zullen eten een beetje op. Mijn man stelde Quinoa voor, maar ja met wat? Tot het laatste moment had ik nog geen idee. Gewoon iets roerbakken? En toen zag ik een potje pesto staan en dacht ik: broccoli pesto quinoa met vegetarische balletjes!

Broccoli Pesto Quinoa met Balletjes

Rond 2013-2014 aten wij echt wekelijks quinoa. Het was een ware hype en wij vonden het ook heel erg lekker. Op mijn oude blog heb ik dan ook best wat quinoa recepten, die dit jaar op Kidshoekje zullen verschijnen. Tegenwoordig vergeet ik het gewoon te maken. Tot dus Marcel zei ‘We hebben al heel lang geen quinoa meer gegeten’. Voorheen gebruikte ik quinoa vaak als vervanger van rijst of noedels en dus aten we het vaak bij wat roerbakgroente. Toch besloot ik een compleet andere weg op te gaan en gelukkig maar.

Het idee pesto door quinoa, ligt natuurlijk niet heel erg voor de hand. Maar toch werkt het samen met de brocolli, pijnboompitten en tomaten heel erg goed qua smaak. We hadden nog vegetarische balletjes liggen en deze maakte dit gerecht een mooie maaltijd voor het hele gezin.

Moeilijke eter… 

Voor Parker, die nog wel eens kieskeurig is als alles door elkaar is, hield ik alles apart: quinoa, broccoli, tomaten en balletjes. Dit is natuurlijk een kleine moeite en ik serveer altijd eerst het gerecht, laat het haar proeven en als ze echt niet lust krijgt ze die optie. Ze eet dan ook alles (behalve de pesto) en ik heb geen extra werk hoeven te verrichten.

Steps

1
Done

Quinoa

(NOTE - Lees eerst goed de aanwijzingen op de verpakking van de quinoa of deze niet een andere bereiding heeft.)

Doe de quinoa in een pan met 600 ml water en een bouillonblokje. | Breng het water aan de kook.| Zet het vuur iets lager en doe de deksel op de pan. Laat de quinoa 12-15 minuten koken. | Giet eventueel af.

2
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Doe de vegetarische gehaktballetjes in een ovenschaal. | Bereid de gehaktballen in de oven volgens de aanwijzingen van de verpakking. |

3
Done

Was de broccoli. | Snijd de broccoli in roosjes. | Doe de broccoli in een pan met water en breng dit aan de kook. | Zet het vuur wat lager en kook de broccoli 5 minuten. | Giet direct af.

4
Done

Verwarm een kleine koekenpan (zonder boter of olie). | Rooster de pijnboompitten in de droge pan voor 5 minuten. | Roer wel geregeld in de pan dat de pitten niet aanbranden.

5
Done

Roer de broccoli, pesto en kaas door de quinoa. |

6
Done

Was de tomaten en halveer ze. | Voeg de tomaten toe aan de quinoa. | Serveer de quinoa met de pijnboompitten en extra kaas.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Verse Spinaziestamppot met pijnboompitten - Kidshoekje.nl
previous
Verse Spinaziestamppot met Pijnboompitten
Warme Kipsalade met Bloemkoolrijst - Kidshoekje.nl
next
Warme Kip salade met Bloemkoolrijst

Add Your Comment