Directions
Kip Kokossoep
Met Marcel heb ik de regel, dat ik pas een nieuw kookboek mag kopen als ik uit alle andere die ik heb, gekookt hebt. Nou zeg ik al meteen ‘eigenlijk’ want mijn koopverslaving is kookboeken en als ik er een echt graag wil koop ik die gewoon. Een kookboek wat al enige tijd op mijn verlanglijst stond was die van Lorraine Pascale ‘Fast, Fresh & Easy’. Ik heb wel eens haar kookprogramma op tv gezien en was erg geïntrigeerd door haar boek. Al ben ik al snel blij als ik easy in de titel van een kookboek zie staan.
Smulweb.nl gaf op Facebook wat kookboeken weg en ik besloot een reactie te plaatsen. Tot mijn grote vreugde was ik een van de gelukkigen en ontving ik het boek van Lorraine Pascale. Een prachtig boek vol heerlijke gezonde recepten, die erg makkelijk zijn. Recepten vol met smaak en die maar 30-40 minuten tijd kosten.
Wij zijn inmiddels echt fan en ik besloot voor dinsdag soepdag haar Thaise kippensoep met kokosmelk en gember te proberen of zoals ik het simpel noem kip kokossoep. Zelf heb ik er wel wat ingrediënten uitgelaten, ik had bijvoorbeeld geen vissaus in huis en serveerde ik er nog sambal bij om de zoet soep wat meer in balans te brengen.
Deze post bevat affiliate links
*Het recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 18-02-2015)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingMaak de citroengras schoon: Haal het buitenste deel eraf en snij het witte deel fijn. | Schil de gember en hak of rasp de gember fijn. | Rasp de wortels en snijd in plakjes. | Verwijder de buitenste laag van de lente ui, snijd de kont af en snijd de rest in ringen. | Was de Spaanse peper, verwijder steel en zaadlijst. Snijd de peper klein. | |
2
Done
|
SoeppanVerhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. | Voeg de citroengras, gember en geperste knoflook toe aan de pan en roer goed door de olie. (3 minuten) |
3
Done
|
Voeg de wortels en de doperwten toe aan de soeppan en bak ze mee voor 3 minuten. | Verkruimel het bouillonblokje over de groente. | Voeg de kokosmelk en 350 ml water toe aan de groente en breng dit aan de kook. |
4
Done
|
Snijd de kip in kleine blokjes. | Voeg de kip en de Spaanse peper toe aan de soep. | Draai het vuur lager en laat de soep 8 minuten pruttelen tot de kip gaar is. | |
5
Done
|
Zodra de kip gaar is, voeg de lente-uien, limoen sap en suiker toe. Roer goed door en laat dit nog een minuut staan. | |