Koreaanse Gehaktbowl

0 0
Koreaanse Gehaktbowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram rijst
400 gram zakje wokgroente (naar keuze)
3 tenen knoflook
2 cm gember
300 gram gehakt
60 ml sojasaus
80 gram lichte basterdsuiker
1 eetlepel sesamzaad
3 eetlepels sesamolie
1 theelepel chili-vlokken (optioneel)
In huis
peper
zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Koreaanse Gehaktbowl

    Een tijdje geleden maakte ik Koreaanse gehakt voor het eerst voor mijn werk bij koken met aanbiedingen. Het gerecht beviel iedereen zo dat het tijdens de lunch helemaal was opgepeuzeld door mijn collega’s. Ik vind het dan altijd jammer dat ik die smaak ervaring niet heb gedeeld met Marcel, want hij is ook gewoon dol op de Aziatische keuken. Om die reden besloot ik nogmaals het gerecht te maken, maar dit maar in de vorm van een Koreaanse gehaktbowl.

    Voor de groenten koos ik voor de makkelijke weg en haalde ik gewoon een zakje wok groenten bij de super markt. Hierin zat o.a. paksoi, edamame bonen en kastanje champignons. Natuurlijk kun je dit ook los kopen en dan heb je vaak meer groente en ben je misschien wel goedkoper uit. Maar gezien we alleen met ze tweeën aten, was dit wel even snel en makkelijk!

    Vegetarisch? Vervang het rundergehakt met plantaardig gehakt.

    Kidsproof? Als ik dit gerecht aan mijn kinderen zou serveren zou ik de chili-vlokken achterwegen laten. Deze kun je heel makkelijk ook gewoon op tafel zetten zodat iedereen gewenst het er zelf op kan doen.

     

    Bekijk ook eens:

     


    Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 14-12-2016)

    Steps

    1
    Done

    Rijst

    Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.|

    2
    Done

    Pel en snipper de knoflooktenen (of gebruik een knoflookpers). | Schil de de gember en snijd of rasp fijn.

    3
    Done

    Gehakt

    Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan. | Fruit de knoflook en gember 2 minuten in de olie op medium vuur. | Voeg het gehakt toe en rul deze 4 minuten mee. | Voeg de sojasaus, suiker, de helft van de sesamzaadjes en eventueel chili-vlokken toe. Roer alles goed door. | Doe een snufje zout en peper bij het gerecht. Roer goed door.

    4
    Done

    (Ondertussen)

    Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een wokpan. | Voeg de wokgroenten toe en roerbak deze 6-8 minuten tot gaar. | Roer nog 1 eetlepel sesamolie door de groenten voor je gaat serveren.|

    5
    Done

    Verdeel de rijst, wok groenten en Koreaanse gehakt over de kommen. | Garneer met nog wat sesamzaad.| Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Paprika Mascarpone Soep - Kidshoekje.nl
    previous
    Paprika Mascarpone Soep
    Groene Mango Smoothie Bowl - Kidshoekje.nl
    next
    Groene Mango Smoothie Bowl

    Add Your Comment