Directions
Koreaanse Gehaktbowl
Een tijdje geleden maakte ik Koreaanse gehakt voor het eerst voor mijn werk bij koken met aanbiedingen. Het gerecht beviel iedereen zo dat het tijdens de lunch helemaal was opgepeuzeld door mijn collega’s. Ik vind het dan altijd jammer dat ik die smaak ervaring niet heb gedeeld met Marcel, want hij is ook gewoon dol op de Aziatische keuken. Om die reden besloot ik nogmaals het gerecht te maken, maar dit maar in de vorm van een Koreaanse gehaktbowl.
Voor de groenten koos ik voor de makkelijke weg en haalde ik gewoon een zakje wok groenten bij de super markt. Hierin zat o.a. paksoi, edamame bonen en kastanje champignons. Natuurlijk kun je dit ook los kopen en dan heb je vaak meer groente en ben je misschien wel goedkoper uit. Maar gezien we alleen met ze tweeën aten, was dit wel even snel en makkelijk!
Vegetarisch? Vervang het rundergehakt met plantaardig gehakt.
Kidsproof? Als ik dit gerecht aan mijn kinderen zou serveren zou ik de chili-vlokken achterwegen laten. Deze kun je heel makkelijk ook gewoon op tafel zetten zodat iedereen gewenst het er zelf op kan doen.
Bekijk ook eens:
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 14-12-2016)
Steps
1
Done
|
RijstBreng een pan met water en een snufje zout aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.| |
2
Done
|
Pel en snipper de knoflooktenen (of gebruik een knoflookpers). | Schil de de gember en snijd of rasp fijn. |
3
Done
|
GehaktVerwarm 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan. | Fruit de knoflook en gember 2 minuten in de olie op medium vuur. | Voeg het gehakt toe en rul deze 4 minuten mee. | Voeg de sojasaus, suiker, de helft van de sesamzaadjes en eventueel chili-vlokken toe. Roer alles goed door. | Doe een snufje zout en peper bij het gerecht. Roer goed door. |
4
Done
|
(Ondertussen)Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een wokpan. | Voeg de wokgroenten toe en roerbak deze 6-8 minuten tot gaar. | Roer nog 1 eetlepel sesamolie door de groenten voor je gaat serveren.| |
5
Done
|
Verdeel de rijst, wok groenten en Koreaanse gehakt over de kommen. | Garneer met nog wat sesamzaad.| Serveer direct! |