Directions
Aardbeien Scones
Een van de eerste foodblog posts die ik had gemaakt was van het recept voor frambozen scones. In het veranderen/verhuizen van blog platforms, zijn een aantal van mijn recepten verdwaald geraakt. Het werd dus inmiddels wel eens tijd dat ik het recept zou toevoegen aan de nieuwe en verbeterde website. Toch bracht ik een aanpassing aan het recept, zo besloot ik niet frambozen maar aardbeien te gebruiken. Het zijn daarom aardbeien scones geworden. Dat gezegd kun je natuurlijk dit recept heel goed met frambozen ook maken.
Ik ben dol op scones! Ze zijn heerlijk voor ontbijt of natuurlijk een high tea/afternoon tea. Deze scones kun je door de ricotta en aardbeien erin gewoon zo op zich lekker eten. Wil je de scones echter nog lekkerder maken voeg dan wat jam, lemon curd, clotted cream of slagroom. Mijn eerste scones heb ik ooit in Londen gegeten (waar anders!). Scones zijn op zich niet moeilijk te maken en het is weer eens wat anders voor bij een verwen ontbijtje.
It’s a girl Babyshower
Eerder deelde ik al met dit zelfde recept op de blog een variant voor een It’s a girl Babyshower. Heerlijke aardbeien scones met een roze topping om het extra feestelijk en lekker te maken.
Klik hier voor de babyshower pink scones!
(Recepthoekje.nl 22-09-2014)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bedek een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Doe in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Mix dit goed door elkaar. | Snijd de boter in blokjes. | Voeg de boter toe aan de bloem. Kneed dit goed door elkaar tot het een soort zand structuur krijgt.| |
3
Done
|
Was en droog de aardbeien. | Snijd de aardbeien klein. | Voeg de aardbeien toe aan het deeg mengsel en hussel deze er goed door heen. Maak je geen zorgen als de aardbeien papperig/zacht worden. |
4
Done
|
Voeg de ricotta en slagroom toe en meng alles door elkaar tot je een goed gemengde deegbal hebt. |
5
Done
|
Strooi wat bloem over een schoon aanrecht met wat bloem. | Leg het deeg op het bebloemde aanrecht. Druk het deeg wat aan zodat je een vierkant/rechthoek kunt vormen van ongeveer 1,5-2 cm dik. | Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. | Gebruik een spatel om de scones op de bakplaat te leggen. |
6
Done
|
Doe de bakplaat in de oven en bak de scones voor 10-15 min. Tot de scones een licht goud bruine kleur krijgen. |