Directions
Basisrecept Bananenbrood
Door de jaren heen heb ik al heel veel verschillende soorten bananenbrood recepten uitgeprobeerd, maar sinds een jaar heb ik het basisrecept voor het lekkerste bananenbrood dat ik ken. En ik ben niet de enige die dat vindt.
Het is vandaag de dag van de Bananenbrood. Ja ze hebben overal een dag voor en ook voor die lekkere cake, die je maakt als je bananen bijna weg willen lopen. Tijd dus om mijn favoriete bananencake recept eens te delen. Op de blog heb ik heel veel staan, maar dit is wel de lekkerste en dan zonder toppings er op. Mijn basisrecept voor Bananenbrood! Hoezo basisrecept? Omdat ik met dit recept al diverse varianten heb gemaakt, die ook op de blog te vinden zijn. Bijvoorbeeld met een kaneel crunch of als muffin met havermout topping.
Binnenkort is het Pasen en ook daarvoor heb ik nu al een lekkere variant voor in gedachten. Maar voor het zo ver is deel ik op deze Bananenbrooddag mijn basisrecept voor bananenbrood, die je absoluut wilt proeven!
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de cakevorm in en bedek eventueel met bakpapier. | |
2
Done
|
Pel de bananen en prak de bananen op een bord of in een kom met een vork. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | |
3
Done
|
Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suiker. | Voeg de geprakte bananen, ei en vanille door elkaar. |
4
Done
|
In een tweede kom zeef de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Roer de droge ingrediënten door elkaar.| Voeg de bloem en de melk om de beurt toe aan het bananenbeslag. | Schenk het beslag in de cakevorm. |
5
Done
|
Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten. | De cake is klaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen. |
6
Done
|
BewarenBewaar in een luchtdichte bak. |