Bodem |
|
115 gram ongezouten boter (zacht) | |
30 gram poedersuiker | |
snufje zout | |
150 gram bloem | |
Lemon |
|
50 gram bloem | |
240 gram witte basterdsuiker | |
2 eieren | |
15 druppels Young Living: Lemon Essential* | |
Poedersuiker (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Recept + Review
SPONSORED – Via onze buurt Facebook groep poste een van mijn buren dat zij een gigantische pan (20 liter) pindasoep hadden. Wie misschien een pannetje kwam halen. Natuurlijk, heerlijk pindasoep. Ik kende de buurvrouw nog niet zo goed, dus besloot wat koekjes als bedankje mee te nemen. We raakten aan de praat en zij vertelde mij dat zij is lid van Young Living en vroeg of ik de etherische oliën van Young Living wou uitproberen in een recept. Nieuwsgierig als ik ben besloot ik ja te zeggen en met de ‘lemon olie’ van Young Living Lemon Snow Bars te maken.
In het kort: Young Living zijn etherische oliën die je misschien wel kent van de sauna, spa of in bad- en doucheproducten. Echter zijn deze natuurlijke oliën voor veel meer te gebruiken zoals slapeloosheid, spierpijn, gezichtsverzorging en ook bij koken. De oliën worden gehaald door stoom destillatie en koud persen waardoor de effecten optimaal blijven. (Klik hier voor meer informatie)
Ik kreeg een Young Living Lemon+ mee, wat perfect is om mee te koken. De ‘zo genoemde voordelen’ van deze Lemon+ zijn: Kalmerend effect op de keel, keelholte en stembanden. Ik ben vooral benieuwd naar de smaak en hoe het is om er mee te koken!
Als ik bak wil ik nog wel eens aroma’s gebruiken, wat tevens de reden is dat ik de etherische oliën van Young Living wel wou uitproberen. De oliën worden van natuurlijke producten gemaakt, maar toch was ik erg benieuwd of de smaak wel goed naar boven zou komen, vooral ook omdat het een olie is. Ik kreeg van Young Living de lemon olie mee en wist meteen ik zou Lemon Bars maken.
Lemon Bars zijn een koekdeeg met daarop een lemon curd laagje, maar omdat de kerstdagen er aankomen wou ik de lemon bars net wat feestelijker maken en heb ik er lemon snow bars van gemaakt!
De smaak van de Young Living etherische oliën komen goed naar boven. De textuur van de lemon curd is iets zachter geworden, maar dat doet verder helemaal niets weg van de sm aak en dat de lemon snow bars gewoon erg lekker zijn. Ik vind de Young Living oliën een goed alternatief voor andere aroma’s en omdat ze natuurlijk zijn misschien ook wel juist geschikt voor gerechten voor Kids!
Voor meer informatie:
Contactpersoon: Berthe Volbeda
Email: OlieKabinet@gmail.com
FB pagina: OlieKabinet
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik geschikt voor brownies (ongeveer 10 bij 15 cm) in met wat boter of een bakspray. Bekleed de bodem met bakpapier. Er mag wat aan de randen uitsteken. |
2
Done
|
Kneed in een kom de boter, zout, poedersuiker en 150 gram bloem tot een deeg. Doe het deeg in het bakblik en duw met de achterkant van een lepel aan zodat het een egale bodem is, die overal even dik is. |
3
Done
|
Zet het bakblik 15 minuten in de oven. Haal het bakblik uit de oven en laat de bodem iets afkoelen. |
4
Done
|
Meng in een kom de 50 gram bloem voor de vulling met de suiker. Mix met een staafmixer de eieren en Young Living Lemon Oil er doorheen. Giet het lemon mengsel over de iets afgekoelde bodem en zet het bakblik terug in de oven voor 25 minuten. Heb je het gevoel dat de bovenkant van de lemon bars te hard gaan. Dek deze dan af met wat aluminium folie. |
5
Done
|
Haal het bakblik uit de oven en doe er een flinke laag poedersuiker overheen. Laat de lemon snow bars compleet afkoelen voor je ze serveert. |
One Comment Hide Comments
Lijkt me eigenlijk wel lekker…. En ik ben niet zo’n taarteter 🙂