Directions
Asperge Citroen Pasta
Op zoek naar een makkelijk en snel pasta recept met groene asperges? Zoek niet verder en stap in de keuken met dit heerlijke recept voor asperge citroen pasta.
Pasta is een ultieme comfort food en hoewel het niet mijn favoriet is, vind ik het heerlijk om een bordje te eten. Het mooie van pasta is dat je er zoveel verschillende gerechten mee kunt maken. Bij ons staat het elke week wel minimaal een keer op het menu, vaak op woensdag als snelle maaltijd, zoals bijvoorbeeld spaghetti bolognese.
Onlangs maakte ik een heerlijke pasta met een citroen-kaassaus en gegrilde groene asperges. Het klinkt misschien wat apart, maar het was echt ontzettend lekker en daarom deel ik graag mijn recept voor asperge citroen pasta. Dit gerecht kan je zowel vegetarisch eten als met bacon. Ik had nog wat bacon liggen en heb deze op 180 graden in de oven krokant gebakken gedurende 7 minuten en vervolgens fijn gesneden over de pasta gestrooid voor een lekkere crunchy en zoute bite. Zonder de bacon is het gerecht ook erg smakelijk, maar als we het over comfort food hebben, dan mag een beetje bacon natuurlijk niet ontbreken.
Heb je nog asperges over, zoals wij dat hadden, maak dan voor jouw baby een lekker babyhapje met deze prachtige groente!
(recepthoekje 21-05-2019)
Steps
1
Done
|
Was de groene asperges en snijd de harde onderkant er vanaf. | Pel en snipper de ui en de knoflooktenen. | Was de citroen.| |
2
Done
|
Breng een pan water met een snufje zout aan de kook . | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af. |
3
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en gril de asperges 4 minuten rond om. | Strooi een klein beetje zout over de asperges. | Haal de asperges uit de pan en leg opzij. |
4
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olie in de koekenpan van de asperges. | Fruit de ui en de knoflook 4 minuten. | Schenk de kookroom erbij. | Rasp de gele schil van de citroen bij de kookroom. | Snij de citroen door de helft en voeg het sap van de citroen toe. | Roer alles goed door en breng dit aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat het 5 minuten pruttelen. | Voeg 1/4 theelepel zout en peper toe. | Voeg de geraspte parmezaan toe en roer alles goed door. | |
5
Done
|
Doe de pasta bij de saus en roer alles door zodat de saus goed over de pasta is verdeeld. | Serveer de pasta met saus over de borden. | Voeg de asperges toe met eventueel wat extra parmezaan. |