Directions
Kip met Linzen en Groene Asperges
Vroeger (5 jaar geleden ;)) had ik een kookboeken verslaving. Ik kon er niet genoeg van krijgen om kookboeken te kopen en recepten uit te proberen en inspiratie op te doen. Mijn favoriet: Jamie Oliver! Een favoriete kookboek is Jamie Olivers 15 minuten. Snel en makkelijke maaltijden, I Love IT! Een recept, die ik op Recepthoekje uit dit kookboek deelde was kip met linzen en groene asperges.
Enige nadeel van Jamie is dat hij altijd 1001 ingrediënten en vooral kruiden gebruikt, die de gemiddelde thuis chef niet in huis heeft. En daarnaast gebruikt hij altijd PEPER! Ik hou wel van een beetje pit, mijn kinderen echter minder.
Bij het zien van een recept kijk ik daarom altijd: wat kan ik weglaten en/of vervangen. In het origineel wordt bijvoorbeeld cayennepoeder gebruikt, een theelepel hier van is al pittig. Daarom vervang ik deze voor een minder pittige variant met paprikapoeder. Wil je wel wat pit bepaal dan zelf hoeveel je toevoegt!
Maak het Vegetarisch
Vervang de kipfilet door vegetarische kip stukjes. Vergeet daarbij niet de kruiden toe te voegen. | De pancetta kun je helemaal weg laten of eventueel vervangen met wat opgebakken paddenstoelen zoals shiitake.
De yoghurt kun je uiteraard vervangen met een plantaardige variant.
*Deze post bevat affiliate links.
Steps
1
Done
|
VoorbereidingPel de knoflook. | Pel de ui. | Schil de wortel. | Was de tomaten en snijd deze klein. | Giet de linzen af in een vergiet. | Spoel de linzen af met water tot de linzen niet meer schuimen. | Was de spinazie en hak fijn. | Maak de asperges schoon en verwijder de harde onderkant. |
2
Done
|
Kip (1)Dep de kipfilet droog en kruid met 1/4 theelepel zout, peper en de paprikapoeder. | Neem een stuk bakpapier en leg de kipfilet aan een kant hierop. | Vouw het papier over de kip en sla de kip plat. Gebruik een deegroller of een pan. | |
3
Done
|
Kip (2)Doe 1 eetlepel olie in een koekenpan en verwarm die. | Doe de kip samen met de hele knoflooktenen en 2 theelepels rozemarijn in de pan. | Bak de kip goudbruin en gaar. |
4
Done
|
LinzenHak de ui, wortel en overige rozemarijn helemaal fijn. Gebruik eventueel een keukenmachine. | Doe 1 eetlepel olie in een pan en verwarm deze. | Voeg het wortelmengsel toe en bak deze. | Voeg de linzen, tomaten en 100 ml water toe. | Roer alles goed door en leg de deksel op de pan. Laat dit 5 minuten staan. | |
5
Done
|
Voeg de spinazie en azijn toe en roer goed door. | Laat staan op een laag vuur. | |
6
Done
|
Pancetta en AspergesVerwarm een derde koekenpan zonder boter of olie. | Bak de pancetta samen met de asperges in de pan tot de pancetta krokant is. |
7
Done
|
ServerenSchep de linzen in een diepe schaal. | Roer 3 eetlepels yoghurt door de linzen. | Snijd de kip door de helft of in reepjes. | Leg de kip samen met de pancetta en asperges op de linzen. |