2 (450 gram) zoete aardappel | |
2 ei | |
70 gram bloem | |
30 gram panko (Japanse broodkruimels) | |
snufje zout | |
snufje peper | |
30 ml kokosolie (andere plantaardige olie) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Kip, patat en appelmoes mmm welk kind houdt daar nou niet van. Afgelopen weekend hadden we zin in een gegrilled kippetje. Kip is echter niet iets waar onze kleine om staat te springen tegenwoordig. Daarom wou ik zoete aardappel frietjes erbij maken. Echter hadden we al een kippetje in de oven, geen ruimte dus om ook zoete aardappel frietjes in de oven te maken. In plaats daar van besloot ik daarom zoete aardappel rösti te maken.
Rösti is geraspte aardappel (of groenten) in vorm van een pannenkoekje. Oorspronkelijk komt het uit Zwitserland en werd het geserveerd bij het ontbijt. Tegenwoordig wordt het heel vaak als bijgerecht geserveerd. Zoals wij deden met wat broccoli en een geroosterd kippetje.
De zoete aardappel wordt in een klein laagje olie gebakken. Ik koos om het in kokosolie te doen. Het is de gezondste optie, maar je kunt ook een andere plantaardige olie gebruiken.
1
Done
|
Schil de zoete aardappels en rasp de rest. |
2
Done
|
Meng in een kom de geraspte zoete aardappel met de bloem, panko, eieren, zout en peper. Laat het mengsel 10 minuten rusten in de koelkast. |
3
Done
|
Verhit de olie in een hapjes of wokpan. |
4
Done
|
Neem een eetlepel van het zoete aardappel mengsel in je hand en maak er een pannenkoek van. Je kunt eerst een balletje draaien in je hand en die plat maken. |
5
Done
|
Doe de zoete aardappel rosti in de pan met olie en bak de rösti 3-5 minuten tot het rondom goudbruin is. Vergeet niet halverwege om te draaien. Haal de rösti met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord met keukenpapier. |
6
Done
|
Serveer met wat appelmoes of een andere lekkere saus. Of gewoon bij wat groenten en vlees. |