Zoete aardappel rösti

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 (450 gram) zoete aardappel
2 ei
70 gram bloem
30 gram panko (Japanse broodkruimels) * of paneermeel
snufje zout
snufje peper
30 ml kokosolie (andere plantaardige olie)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Zoete aardappel rösti

Kip, patat en appelmoes mmm welk kind houdt daar nou niet van. Afgelopen weekend hadden we zin in een gegrilled kippetje.  Kip is echter niet iets waar onze kleine om staat te springen tegenwoordig. Daarom wou ik zoete aardappel frietjes erbij maken. Echter hadden we al een kippetje in de oven, geen ruimte dus om ook zoete aardappel frietjes in de oven te maken. In plaats daar van besloot ik daarom zoete aardappel rösti te maken.

Rösti is geraspte aardappel (of groenten) in vorm van een pannenkoekje. Oorspronkelijk komt het uit Zwitserland en werd het geserveerd bij het ontbijt. Tegenwoordig wordt het heel vaak als bijgerecht geserveerd. Zoals wij deden met wat broccoli en een geroosterd kippetje.

De zoete aardappel wordt in een klein laagje olie gebakken. Ik koos om het in kokosolie te doen. Het is de gezondste optie, maar je kunt ook een andere plantaardige olie gebruiken.

Steps

1
Done

Schil de zoete aardappels en rasp de rest.

2
Done

Meng in een kom de geraspte zoete aardappel met de bloem, panko, eieren, zout en peper.

Laat het mengsel 10 minuten rusten in de koelkast.

3
Done

Verhit de olie in een hapjes of wokpan.

4
Done

Neem een eetlepel van het zoete aardappel mengsel in je hand en maak er een pannenkoek van. Je kunt eerst een balletje draaien in je hand en die plat maken.

5
Done

Doe de zoete aardappel rosti in de pan met olie en bak de rösti 3-5 minuten tot het rondom goudbruin is. Vergeet niet halverwege om te draaien.

Haal de rösti met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
Doe dit met alle zoete aardappel. Voeg meer olie toe indien nodig.

6
Done

Serveer met wat appelmoes of een andere lekkere saus. Of gewoon bij wat groenten en vlees.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

zuurkoolstamppot met geabkken rookworst
previous
Zuurkoolstamppot met gebakken rookworst
zoete aardappel kroketjes
next
Zoete aardappel kroketjes uit de oven

Add Your Comment