400 gram zoete aardappel | |
20 gram Parmezaanse kaas | |
30 gram panko (Japanse broodkruimels) / paneermeel | |
1 ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
Onze kleine man heeft astma, waardoor wij regelmatig in het ziekenhuis op controle moeten. Na een controle, mekte de dokter op dat Logan niet veel was aangekomen in 5 maanden. Of hij wel goed eet? Uhm wie? Rupsje nooit genoeg hier? Logan die kan geen genoeg van eten krijgen en is daarnaast super actief. Ik maakte mij dus niet zoveel zorgen. Eenmaal thuis begon ik de voorbereiding voor het avond eten: zoete aardappel kroketjes uit de oven. Gezonde kroketjes die zo in uit het vuistje gegeten kunnen worden.
Normaal gesproken probeer ik foto’s van mijn recepten te maken als de kleine man zijn middag dutje doet. Echter was dat vandaag nog net niet mogelijk. Foto’s maken dus met ‘rupsje nooit genoeg’ erbij! Juist, ik dacht meteen: Hoezo eet mijn kind wel genoeg? Ik moest hem tegen houden om niet alle zoete aardappel kroketjes op te eten om nog een foto te kunnen maken!
De zoete aardappel kroketjes uit de oven zijn dus goed in de smaak gevallen en tevens lekker voor het hele gezin.
1
Done
|
Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan water met de zoete aardappels aan de kook en laat de aardappels in 20 minuten zacht en gaar worden. Giet de aardappels af en pureer. Laat ze iets afkoelen. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
Rasp de Parmezaanse kaas. Split het ei en meng het eigeel met de iets afgekoelde zoete aardappels, panko en Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar. |
4
Done
|
Rol het deeg in je handen als balletje en wrijf ze vervolgens dat het wat langwerpig wordt. Als een kleine kroket. Let de zoete aardappel kroketjes op de beklede bakplaat. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Draai de zoete aardappel kroketjes voorzichtig om en zet ze nog eens 10-15 minuten in de oven tot ze rond om goudbruin en iets krokant zijn. |
5
Done
|
Serveer direct of laat iets afkoelen. |
6
Done
|
Bewaren- koelkast: 2 dagen |