Directions
Vijgen salade met frambozen dressing
Het seizoen van de vijgen is begonnen en Logan en ik zijn er dol op. Gewoon zo uit het vuistje of in een vijgen salade als deze met een frambozen dressing.
De meeste salades ontstaan bij mij doordat ik voor de koelkast ga staan, tijdens de lunch, en denk:Wat wil ik eten. In de zomer resulteert dat vaak tot een salade. In dit geval had ik dus vijgen (niet in de koelkast) en besloot dat deze perfect met wat spinazie en andere ingrediënten zouden werken voor de lunch. Maar wat voor dressing zou ik erbij doen?
Meestal als het om fruit gaat, kies ik voor balsamico. Het zuurtje van balsamico werkt namelijk perfect met zoet fruit. Neem bijvoorbeeld mijn favoriete perzik feta salade. Ik zag echter wat frambozen, die bijna er geen zin meer in hadden in de koelkast en besloot hier een zoet en zuur dressing van te maken. Het resultaat was heerlijk.
Kidsproof?
Serveer de dressing apart. Vooral dressings kunnen kinderen vaak weg houden van salades. Waar ook de spinazie er spannend uit ziet. Is dit wel iets wat mijn kinderen eten. De smaak is namelijk iets toegankelijker dan andere sla soorten. Dat gezegd, heb ik deze salade niet gemaakt met mijn kids op het oog, gewoon een lekkere lunch voor mij! Het recept is overigens voor 2-3 personen.
(Van mijn oude blog Recepthoekje 19-03-2019)
Steps
1
Done
|
Was de vijgen en snijd in kwarten. | Was de komkommer en snijd in blokjes. | Was de tomaten en snijd in kwarten. | Was en droog de spinazie. | Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in blokjes. | |
2
Done
|
Neem een grote salade kom en doe hier de spinazie, vijgen, avocado, komkommer en tomaten in en hussel door elkaar. | Verdeel de pinda's over de salade. |
3
Done
|
Dressing.Was de frambozen. | Pureer de frambozen met het sap van de citroen en de rest van de dressing ingrediënten. Gebruik hiervoor een staafmixer of keukenmachine. | Verdeel de dressing over de salade.| Serveer direct! |