Directions
Kokos Brownies
Brownies zijn jaren lang mijn aartsrivaal op het gebied van bakken geweest. Nu heb je natuurlijk heel veel verschillende soorten brownies, maar het heeft lang geduurd tot ik een goed recept wist te maken. Inmiddels heb ik na veel een basisrecept, maar dat heeft ook veel oefenen vooraf gebracht. Een van de eerste brownie recepten waar ik tevreden over was is dit Kokos brownies recept.
Ik had een half blikje kokosmelk over en besloot daar eens mee te experimenteren. Het resultaat was onwijs lekker. Cacao, kokos en een goede cake. De smaken kokos en chocolade werken natuurlijk altijd, maar een juiste balans vinden is natuurlijk heel belangrijk.
Bekijk ook eens:
Recepthoekje 09-06-2016
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een brownie bakblik (vierkant bij voorkeur) in. |
2
Done
|
Smelt de boter in een pan. | Voeg de suiker toe en roer deze door de boter tot de suiker is opgelost. Let op dat het niet verbrandt. | Voeg de chocolade toe en roer deze er doorheen tot de chocolade helemaal is gesmolten. | |
3
Done
|
Doe het chocolade mengsel in een kom geschikt voor een mixer. | Schenk de kokosmelk, de eieren en vanille erbij en mix deze er doorheen. |
4
Done
|
In een aparte kom zeef de cacao, zout, bakpoeder en bloem bij elkaar. | Roer even goed door. | Voeg beetje bij beetje het chocolade mengsel toe en mix tot een glad beslag. | Spatel 1 eetlepel kokosrasp door het beslag. |
5
Done
|
Schenk het beslag in het cakeblik en zet hem in de oven voor 40-50 minuten. De cake is klaar als je een saté prikker in het midden van het cakeblik prikt en deze er zo goed als schoon uitkomt.| Haal de brownies uit de oven en bestrooi nog wat kokosrasp er overheen. |