Directions
Spaghetti met doperwten en bacon
In het weekend bedenk ik altijd wat we gaan eten voor de rest van de week. Lekker burgelijk, maar wat wil je met twee kids. Ik maak een lijstje en boodschappen doen. Niets kan er mis gaan toch? Wel als je halverwege het boodschappen doen je lijstje kwijt raakt en dan vervolgens gedurende de week vergeet nog wat te halen voor die ene dag dat je het eten miste. Improviseren dus, dat is precies hoe dit gerecht is ontstaan: Spaghetti met doperwten en bacon.
Ik keen in de koelkast en vriezer en wat had ik nog liggen: kookroom, parmezaan, doperwten en magere spekblokjes. Klinkt als een perfect pasta gerecht niet. Een beetje spaghetti carbonara, maar dan anders. Ik doe namelijk graag wat groenten erbij voor de kido’s.
Wat is jou go-to improvisatie gerecht?
Vegetarisch
Laat de bacon weg of vervang ze door opgebakken shiitake paddenstoelen. Dit is persoonlijk mijn favoriet om spek mee te vervangen.
Recepthoekje (10-07-2019)
Steps
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af. |
2
Done
|
Doe de doperwten met wat water in een pan. | Breng het water in de pan aan de kook. | Kook de doperwten 5 minuten en giet af. |
3
Done
|
Verwarm een 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de magere spekreepjes in 6-8 minuten krokant. | Haal de spekreepjes uit de pan en leg op wat keukenpapier. |
4
Done
|
Pel en snipper de ui en knoflook. | Verwarm 1 eetlepel olie in dezelfde pan als de spek. | Fruit de ui en knoflook 4 minuten tot ze zacht zijn. | Voeg de kookroom toe en breng dit aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. | Voeg Parmezaan, een snufje zout en peper toe en roer dit goed door. | |
5
Done
|
Voeg de pasta, doperwten en spek toe aan de saus en roer alles door elkaar. | Serveer met wat extra parmezaan. |