Directions
Pompoen Salade met Zalm
Vaak genoeg betekend alleen eten een makkelijke maaltijd, niet veel poespas want daar hebben mensen geen zin is. Het is toch ongezellig om alleen te eten, waarom dan moeite doen voor de maaltijd die je alleen eet? Helemaal niet waar! Waarom zou je niet uitgebreid kunnen koken voor jezelf om vervolgens een heerlijke maaltijd te hebben. Waarom zou je je alleen kunnen uitsloven als je met andere eet? In mijn nieuwe keuken besloot ik mij eens uit te sloven en een Geglaceerde Zalm met een Pompoen Salade te maken helemaal voor mij alleen. Diner for One Please!
In mijn nieuwe keuken heb ik een kleine oven, wat betekend voor deze maaltijdsalade dat alles in etappes gedaan moet worden en het wat langer duurt allemaal. De salade bestaat uit twee delen: een pompoen feta salade en geglaceerde zalm. Beide zijn heel makkelijk los als gerecht te maken, maar de combinatie is ook echt aan te raden: zoet, zout, knapperig en vers. Heel lekker dus! Het doet me bijna denken aan een van de lekkerste salades die ik ooit heb gegeten in Sydney, Australië.
De kerstdagen komen er aan, dus ik kan mij best voorstellen dat je al begint met brainstormen voor het kerstdiner. Deze salade kan ook prima als voorgerecht. Het recept is voor 2 maaltijdsalades, maar je kunt met de zelfde ingrediënten een klein voorgerecht maken voor 4-6 personen. Je bepaald alleen zelf hoeveel zalm iedereen krijgt. En wil je nou iets makkelijker maken. Doe dan gerookte zalm i.p.v. deze heerlijke warme geglaceerde zalm.
Van mijn oude blog Recepthoekje.nl (15-10-2014)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Vet een ovenschaal groot genoeg voor de zalm in met sesamolie. |
2
Done
|
Pompoen SaladeSchil de pompoen, haal de zaadjes eruit en snij de pompoen in stukjes. | Meng in een kom de pompoen met 1 etlp olijfolie en 1 etlp sesamolie. | Leg de pompoen op de bakplaat en bak de pompoen voor 20 minuten in de oven.| Haal de bakplaat met pompoen uit de oven hussel de pompoen. | Verdeel 1 eetlepel sesamzaad over pompoen. | Zet de pompoen nog eens 10 minuten in de oven. | |
3
Done
|
ZalmIn een blender/keukenmachine doe de sojasauce, hoisin, 30 ml water, gepelde knoflooktenen, gember, 1 eetlepel honing en zeezout. | Pureer de ingrediënten tot helemaal fijn is. Zet een kleine koekenpan op het fornuis en haal de gepureerde saus door een zeef boven de pan. Druk de saus met een lepel of spatel door de zeef zodat je zoveel mogelijk saus hebt. | Zet de pan op een medium-laag vuur. Breng de saus tot een simmer zodat hij wat indikt en een glazuur/siroop wordt.| Haal de pan van het fornuis en giet de glazuur over in een kommetje. |
4
Done
|
PompoenHaal de pompoen uit de oven en zet deze op 180 graden. | Druppel honing over de pompoen. | Verkruimel de feta samen met wat chili vlokken over de pompoen. Laat het iets afkoelen. |
5
Done
|
ZalmLeg de zalm in de ovenschaal en smeer de helft van de glazuur over de zalm. | Zet de ovenschaal met zalm in de oven voor 15 minuten. | Haal de zalm uit de oven en glaceer de bovenkant nog eens met de siroop. | Zet de zalm nog eens terug in de oven voor 10-15 minuten. (Hou rekening mee met hoe dik je zalmmoot is, hoe lang hij moet.) | |
6
Done
|
SaladeLeg de spinazie op het bord met de pompoen feta salade erop. | Leg de zalm boven op de salade met 1 theelepel sesamzaad over de zalm. | Hak de pinda's fijn er verdeel die over de salade. | Serveer direct! |