Kip Gyoza

0 0
Kip Gyoza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram kippengehakt
100 gram shiitake
2 tenen knoflook
4 bosuien
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel + extra sesamolie
1 theelepel (2 cm) gember
1 theelepel (rijst)azijn
20 gyoza/wonton vellen
zout
peper
60 ml zonnebloemolie
Erbij
hoisinsaus
chili flakes
sojasaus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Kip Gyoza

    Een van mijn favoriete Aziatische bijgerechten zijn gyoza’s; ik ben er dol op! Wanneer we bij Wagamama eten, bestel ik altijd de eend of kip Gyoza – lekker knapperig en de vulling is verrukkelijk. Onlangs vond ik gyoza pannenkoekjes in de supermarkt (ook wel wonton wrappers genoemd en verkrijgbaar bij de ToKo). Natuurlijk moest ik het zelf eens proberen. Ik wist meteen dat ik een vulling wilde maken met kippengehakt en heerlijke Aziatische smaken, waaronder shiitake paddenstoelen, bos-uien en gember. Heerlijk!

    De gyoza heeft meerdere namen: dumplings, Chinese ravioli, jiaozi, potsticks. Met die verschillende namen komen ook verschillende bereidingen. Maar wat is het nou eigenlijk? Simpel gezegd is het een deeglapje dat is dichtgevouwen en gevuld met een gehakt mengsel. Je kunt ze koken in water, stomen of, zoals ik heb gedaan, bakken in wat olie. Ze worden dan lekker krokant, daar ben ik dol op!

    Serveer er een lekker sausje bij, zoals hoisinsaus of sojasaus met chilivlokken, en je hebt een heerlijke bijgerecht bij bijvoorbeeld 5 Spice eenden wraps.

     

     

    Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)

    Steps

    1
    Done

    Maak de shittake schoon en snijd fijn. | Pel en snipper de knoflook. | Was de bosuien en snijd fijn. | Rasp de gember fijn. | Vul een bakje met water. | Bedek een bord met keukenpapier. |

    2
    Done

    In een kom meng de gehakt, shiitake, knoflook, bosui, sojasaus, sesamolie, gember, azijn, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.

    3
    Done

    Neem een gyoza vel en leg deze op je hand. | Neem een theelepel van het gehaktmengsel, doe dit in het midden van de gyoza vel. | Maak de randen van het vel nat met water. | Vouw de randen als een halve maan naar elkaar toe. | Doe dit met de rest van de vellen en het gehakt.

    4
    Done

    Verwarm de olie in een wok of hapjespan. | Als de olie warm is, leg de eerste gyoza in de olie en bak deze goudbruin en krokant. 3 minuten per kant. | Controleer bij de eerste of 6 minuten lang genoeg is en de binnenkant gaar is. | Doe niet te veel gyoza's tegelijk in de pan. | Laat de gyoza's uitlekken op het keukenpapier.

    5
    Done

    Serveer de gyoza direct en serveer met hoisinsaus, sojasaus en eventueel wat chili fakes.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Dorito s Kip Ovenschotel - Kidshoekje.nl
    previous
    Dorito’s Kip Ovenschotel
    Disney Churros karamelrepen - Kidshoekje.nl
    next
    Disney Churros karamelrepen

    Add Your Comment