Luau Ananas-Kokos Rijst

0 0
Luau Ananas-Kokos Rijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram rijst
50 gram macadamian noten
40 gram kokosrasp
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
200 gram doperwten (diepvries)
3 bosuien
150 gram mais (uit blik)
500 gram ananas (uit blik)
olie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Luau Ananas-Kokos Rijst

    en tijdje terug deelde ik al het recept voor het Hawaiiaanse gerecht Loco Moco. Omdat dat recept ontzettend goed in de smaak viel, besloot ik verder te duiken in de Hawaiiaanse keuken. Deze keuken is door tal van andere landen en culturen beïnvloed. Zo stuitte ik op Luau Rijst, en dat moest ik proberen!

    Luau (of beter Lūʻau) verwijst naar een traditioneel Hawaiiaans feest of banket. Het is een belangrijk onderdeel van de Hawaiiaanse cultuur, waarbij gemeenschappen samenkomen om te eten, te dansen en te genieten van elkaars gezelschap. Tijdens een Luau worden vaak gerechten geserveerd die kenmerkend zijn voor de eilanden, zoals varkensvlees geroosterd in een ondergrondse oven genaamd “imu”, verse vis, tropisch fruit en natuurlijk rijst.

    Luau rijst is een Hawaiiaanse variant van gebakken rijst met een combinatie van zoete, tropische en hartige ingrediënten. Dat maakt het het perfecte bijgerecht voor de komende zomer. Net als bij elke gebakken rijst, maak je dit recept het beste met rijst die al gemaakt is en even afgekoeld is. Vervolgens voeg je ingrediënten als kokosrasp, ananas, maïs en doperwten toe. Hou je van vlees, dan zou je stukjes spek kunnen toevoegen of varkensvlees. Voor een vegetarische variant zou je ook voor tofu kunnen gaan.

    Zelf heb ik de luau ananas-kokos rijst zonder vlees gemaakt en geserveerd met een stuk vis. Het gerecht viel in de smaak bij het hele gezin en ik ga dit zeker deze zomer vaker maken!

     

    FAQ

    • Kan ik dit gerecht van tevoren maken en opwarmen?
      Dit gerecht kan heel goed van tevoren bereid worden. Het wordt zelfs nog lekkerder als de rijst al ruim van te voren is gemaakt.
    • Zijn er alternatieven voor de ingrediënten die in het recept worden genoemd?
      Vind je de macadamian noten nou te duur? Laat deze dan gewoon weg of vervang ze met een goed koper alternatief als cashewnoten of gewoon pinda’s. Verder zou je nog andere groenten kunnen toevoegen of de mais en doperwten vervangen indien gewenst.
    • Wat kan ik erbij serveren?
      Zelf serveerde ik een stukje wistvis, maar je zou ook vlees of kip zoals kippenpoten bij het gerecht kunnen serveren. Je kan de Luau Rijst als hoofgerecht zien of als bijgerecht.

    Steps

    1
    Done

    Rijst

    Breng een pan water aan de kook voor de rijst. | Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. | Laat de rijst afkoelen (doe dit eventueel ruim van te voren).

    2
    Done

    Macadamian & Kokosrasp

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Verdeel de macadamiannoten over een helft van een bakplaat bedekt met bakpapier. | Rooster de noten 4 minuten in de oven. | Verdeel de kokosrasp op de andere helft van de bakplaat en zet deze nog eens in de oven voor 4 minuten. | Laat afkoelen. | Als de macadamiannoten zijn afgekoeld kun je deze in grove stukken hakken.

    3
    Done

    Pel en snipper de uien, knoflook en gember. | Giet de mais uit blik af. | Giet de ananas uit blik af (vang het vocht eventueel op voor andere recepten). | Doe de doperwten in een kom en schenk hier warm water bij. Laat dit 5 minuten staan en giet het af. |

    4
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. | Fruit de ui in de pan voor 5 minuten. | Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 2 minuten mee. | Voeg de rijst toe en roer alles goed door. | Voeg de afgegoten doperwten, mais, ananasblokjes, bosuien en de helft van de kokos raspt toe. Roer alles goed door en laat het nog 4 minuten staan. |

    5
    Done

    Garneer de rijst met de macadamiannoten en overige kokosrasp. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Vegetarische Orzo-Broccoli Ovenschotel - Kidshoekje.nl
    previous
    Vegetarische Orzo-Broccoli Ovenschotel
    Red Velvet Naked Cakepops - Kidshoekje.nl
    next
    Red Velvet Naked Cakepops

    Add Your Comment