Directions
Avocado Hummus
Op mijn vorige werk bij NewYork.nl maakte ik voor het eerst echt kennis met hummus. Ik had het al vaak genoeg gegeten en kende het wel, maar daar begon ik pas echt dit lekkere gerecht te waarderen. Bij dat bedrijf was iedereen er dol op en ging er elke dag wel een hele bak doorheen. Hummus is helemaal niet moeilijk om zelf te maken, dus waarom zou je het niet proberen? Thuis had ik nog wat avocado’s liggen en besloot ik avocado hummus te maken, die ik vervolgens meenam naar een barbecue bij mijn ouders.
Mijn moeder is absoluut geen hummus fan. Als haar dochter vond ik echter dat ze toch mijn zelfgemaakte hummus moest proberen. Met tegenzin probeerde ze het, maar ze vond mijn avocado hummus lekker. Dit is een oud recept van mijn vroegere blog Recepthoekje, dat ik deelde in 2013, en nog steeds, 11 jaar later, houdt mijn moeder vol dat ze alleen mijn hummus met avocados lekker vindt.
Dus, ben je geen hummus fan? Probeer dan zeker eens dit recept uit!
FAQ
Kan ik de hummus van tevoren maken voor een feestje?
Ja, je kunt de avocado hummus van tevoren maken voor een feestje. Het is zelfs beter om het van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen mengen. Bewaar het in de koelkast tot je het serveert.
Zijn er bijgerechten die goed passen bij avocado hummus?
Ja, de hummus past goed bij verschillende bijgerechten zoals rauwkost sticks (wortels, komkommer, paprika), pita brood, crackers of tortillachips. Je kunt ook verschillende toppings toevoegen zoals gehakte tomaten, feta kaas, olijven of verse kruiden voor extra smaak.
Steps
1
Done
|
Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water. | Wrijf door de kikkererwten heen met schone handen om zoveel mogelijk schillen eraf te krijgen. | |
2
Done
|
Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit. | Pel en snipper de knoflook fijn. | Was de koriander en de citroen. | |
3
Done
|
Doe de kikkererwten, avocado, koriander (inclusief steel), knoflook, sap van de citroen, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine en pureer tot deze helemaal glad is. (Je kunt ook een staafmixer gebruiken). |
4
Done
|
Proef de hummus of deze nog meer op smaak gebracht moet worden met zout en peper. | Indien nodig voeg meer olie (of water) toe om de hummus nog romiger te maken. |
5
Done
|
Serveer de hummus met nog wat olijfolie eroverheen in een schaal. | |