Chocolate Chip Pecan Blondies

0 0
Chocolate Chip Pecan Blondies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

340 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
400 gram lichte basterd suiker
140 gram ongezouten boter
2 eieren
1 theelepel vanille extract
150 gram chocolade (puur)
30 gram pecannoten (ongezout)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Chocolate Chip Pecan Blondies

    Ik ben nog steeds bezig met het overzetten van alle recepten van mijn oude foodblog, Recepthoekje, en vond toen plotseling dit heerlijke zoete recept voor Chocolate Chip Pecan Blondies.

    Zoals je kunt zien op de foto’s, heb ik deze destijds rond Kerstmis gemaakt. Dit kwam omdat ze in Amerikaanse kerstfilms altijd chocolate chip cookies of suikerkoekjes voor de kerstman achterlaten. Ik wilde echter iets anders en bedacht toen Chocolate Chip Pecan Blondies. Pecannoten zijn een van mijn favoriete noten om te gebruiken in bakrecepten. Vooral in mijn recept voor Pineapple Upside Down cake kunnen deze noten niet ontbreken en schitteren ze als echte smaakmakers. Nu realiseer ik me dat dat recept ook nog niet op de blog staat. Dus ik zal het binnenkort eens maken en dan snel posten. Maar als je echt niet kunt wachten, staat het nu nog op Recepthoekje.

    Voor nu moet je het doen met deze lekkernij!

    FAQ

    Kan ik de pecannoten vervangen door een andere noot?
    Ja, je kunt andere noten zoals walnoten, amandelen of hazelnoten gebruiken, afhankelijk van jouw voorkeur. Echter dan zijn het dus geen Chocolate Chip Pecannoten Blondies meer!

    Kan ik de chocolade vervangen door melk chocolade of witte chocolade?
    Ja, je kunt de chocolade vervangen door andere soorten chocolade, zoals melk, witte of zelfs een combinatie van chocolade.

    Hoe lang kan ik de Chocolate Chip Pecan Blondies bewaren?
    Je kunt de blondies tot ongeveer een week bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze invriezen en later ontdooien.

    Kan ik de hoeveelheid suiker verminderen voor een minder zoete smaak?
    Ja, je kunt de hoeveelheid suiker naar smaak aanpassen. Houd er rekening mee dat het verminderen van suiker invloed kan hebben op de textuur van de blondies.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een bakblik in met boden en bedek eventueel de bodem met bakpapier (zo krijg je de cake er makkelijker uit).

    2
    Done

    Kom 1

    In een kom meng de bloem, zout, bakpoeder en baking soda door elkaar.

    3
    Done

    Smelt de boter in de magnetron. Laat het iets afkoelen. | Doe de gesmolten boter met de suiker in grote kom, geschikt voor een mixer. | Voeg de eieren toe samen met de vanille en mix alles goed door elkaar. | Voeg beetje bij beetje het bloem mengsel toe tot je een goed gemengd beslag hebt.

    4
    Done

    Hak de pecannoten en chocolade in stukken. | Vouw de pecannoten en de chocolade door het beslag. | Schenk het beslag in de in gevetten bakvorm.

    5
    Done

    Zet de cake in de oven voor 30 minuten. Controleer of de cake klaar is door een saté prikker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar, anders moet hij nog 5-10 minuten.

    6
    Done

    Haal de cake uit de oven en laat hem in het bakblik afkoelen. | Snijd met een scherm mesje de cake langs de randen en haal de cake uit het blik. | Bewaar in een luchtdichte bak als hij niet in een keer op gaat.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Vegetarische Bahn Mi Bowl - Kidshoekje.nl
    previous
    Banh Mi Bowl (Vegetarisch)
    Salade Recept Gegrilde groentesalade met gratnaatappel - Kidshoekje.nl
    next
    Gegrilde Groentesalade met Granaatappel

    Add Your Comment