Garnalen met Zoete Fruit Quinoa

0 0
Garnalen met Zoete Fruit Quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram Quinoa
groente bouillonblokje 1
350 gram garnalen
4 eetlepel Jerk Kruiden
6 eetlepels olijfolie
200 gram aardbeien (vers)
300 gram mandarijnen (blik)
500 gram ananas (blik
3 bosui
1/2 bosje koriander
1 citroen
4 eetlepels geraspte kokos
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Garnalen met Zoete Fruit Quinoa

Dit recept maakte ik voor het eerst in 2014 en heb het daarna eigenlijk nog maar een handjevol keren gemaakt. Maar het is er wel een waar de smaken nog steeds regelmatig in mijn hoofd rondspoken, zo lekker is dit: Garnalen met Zoete Fruit Quinoa.

Toen wij nog geen kinderen hadden, at ik, als Marcel niet thuis was, eigenlijk altijd gerechten met zalm of garnalen. Twee vissoorten waar ik dol op ben en waar mijn man niets van moet hebben. Zo ontstond ook dit gerecht. Ik vond een recept voor Caribische jerk kruidenmix en besloot deze als dry rub voor mijn garnalen te gebruiken. Maar als ik iets pittigs eet, zoals Caribische garnalen of jerk garnalen, hoe je het wilt noemen, dan maak ik graag een balans met iets zoets. En nu gaan jullie misschien wat vraagtekens zetten.

Ik maakte namelijk een quinoa salade met fruit: mandarijn (uit blik), ananas (uit blik) en aardbeien. Daarbij nog wat bosuien en kokos om het helemaal tropisch af te maken. Het klinkt misschien als een combinatie waar je nooit aan zou denken, en vraag me niet hoe ik erop kwam, maar het werkt en het is zó lekker! Je kunt het natuurlijk met vers fruit maken, maar vooral de mandarijnen uit blik zijn veel zoeter en zachter om zo aan de quinoa toe te voegen.

Het is in elk geval in combinatie met de jerk garnalen een van mijn favoriete quinoa gerechten, waar ik zo nog over kan dromen. Want juist gekke combinaties werken soms het allerbeste.

Klik hier voor het Caribische jerk kruiden recept

FAQ

Kan ik andere soorten fruit gebruiken in de quinoa salade?
Ja, je kunt experimenteren met ander fruit zoals mango, papaja, of kiwi om de salade naar jouw smaak aan te passen.

Hoe lang moet ik de garnalen marineren met de jerk kruidenmix?
Het is ideaal om de garnalen minstens 30 minuten te marineren, maar langer kan ook, bijvoorbeeld een paar uur voor een intensere smaak.

Kan ik de quinoa salade van tevoren bereiden?
Ja, je kunt de salade van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Voeg de garnalen pas vlak voor het serveren toe om te voorkomen dat ze koud worden.

Kan ik de garnalen vervangen door een ander eiwit?
Ja, je kunt de garnalen vervangen door een andere vis, plantaardige burger, kip of zelfs extra groenten voor een vegetarische versie.

Is dit gerecht geschikt voor kinderen?
De jerk kruiden kunnen best pittig zijn. Zelf vinden mijn kinderen dit niet lekker, dus ik zou voor hun de garnalen zonder rub of een mildere rub gebruiken. De salade is absoluut geschikt voor kinderen en ze zullen nog nooit zo snel hun bord leeg hebben gegeten.

Steps

1
Done

Garnalen

Indien nodig, ontdarm de garnalen en verwijder eventueel de schil. | Dep de garnalen af zodat ze goed droog zijn.| Doe de garnalen in een grote kom met 3 eetlepels olie en de Jerk kruiden. | Hussel alles door elkaar en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast marineren.

2
Done

Quinoa

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de Quinoa en voeg het bouillonblokje toe. | Kook de Quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. | Laat de Quinoa iets afkoelen.

3
Done

Kokosrasp

Verwarm een koekenpan op het fornuis (zonder olie), rooster de kokosrasp 2-3 minuten tot deze licht bruin begint te kleuren. Schud regelmatig om verbranden te voorkomen. | Haal de kokos uit de pan en laat afkoelen.

4
Done

Garnalen (2)

Maak de koekenpan schoon en verwarm 1 eetlepel olie in de pan. | Voeg de garnalen teo en bak deze aan elke zijde 2-3 minuten. | Haal de garnalen uit de pan en laat iets afkoelen.

5
Done

Dressing

In een kom meng 4 eetlepels van het ananassap (uit het blik), sap van de citroen, 3 eetlepels olijfolie en 1/2 theelepel zout en peper. Roer goed door.

6
Done

Fruit en Kruiden

Was de aardbeien, verwijder de kroon en halveer ze. | Giet de aardbeien uit blik af. | Giet de ananas uit blik af (vocht altijd opvangen!). | Was de koriander en hak fijn. | Was de bosuien, verwijder de wortels en snijd in ringen. |

7
Done

In een kom meng de aardbeien, mandarijnen, ananas, bosui en koriander door elkaar. | Voeg de Quinoa toe en hussel deze door de fruit. | Schep de Quinoa Salade op de borden met de kokosrasp en Garnalen erop. | Enjoy!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kersen Cheesecake Mousse - Kidshoekje.nl
previous
Kersen Cheesecake Mousse
Smashburger - Kidshoekje.nl
next
Smashburger uit Chef het zelf – Burgers

Add Your Comment