Mexicaanse Gehakt Flammkuchen (Vegetarisch)

0 0
Mexicaanse Gehakt Flammkuchen (Vegetarisch)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol Flammkuchendeeg
crème fraîche
200 gram plantaardig gehakt
2 eetlepel Mexicaanse kruiden
2 theelepel tomatenpuree
1/2 courgette
olijfolie
chilivlokken (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Mexicaanse Gehakt Flammkuchen (Vegetarisch)

    Afgelopen zomer waren wij op vakantie in Duitsland en natuurlijk hebben we daar flammkuchen gegeten. Op de meeste menukaarten vind je eigenlijk alleen het originele recept met crème fraîche, ui en spek. Op vakantie maken we altijd uitzonderingen als het om vlees gaat, maar eenmaal thuis wilde ik toch weer eens een vegetarische flammkuchen maken. Eerder maakte ik al eens een Pesto Tomaat Flammkuchen, die altijd een succes is bij mijn kinderen, maar nu zag ik op Pinterest een variant met een pittig gehaktmengsel voorbijkomen. Ik dacht, daar kan ik wat mee! In plaats van pittig werd het een Mexicaanse gehakt flammkuchen.

    Mijn oorspronkelijke idee was om een pittig gehaktmengsel te maken, maar toen zag ik dat ik nog een zakje Mexicaanse kruiden had liggen en dacht: waarom niet? Ik kan er altijd nog wat pit aan toevoegen met chilivlokken. Dat heb ik ook precies gedaan. Het is een onwijs makkelijk recept om te maken, vooral als je plantaardige rulstukjes of gehakt gebruikt. Ik kook graag met die van de Lidl, en omdat je die eigenlijk alleen maar hoeft op te warmen, hoef je ze niet eerst nog in een pan te bakken.

    Wil je liever echt gehakt gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat je het gehakt eerst rul bakt in de pan en voeg vervolgens de tomatenpuree en Mexicaanse kruiden toe om het geheel op smaak te brengen. Om wat extra groenten toe te voegen, besloot ik courgette te gebruiken, maar ook maïs of paprika zou een goede optie zijn geweest.

    Ook zo dol op flammkuchen? Hou Kidshoekje dan in de gaten, want binnenkort verschijnt er nog een recept op de blog waar mijn kinderen dol op zijn!

    FAQ voor het recept van Mexicaanse Gehakt Flammkuchen

    Kan ik ook een andere plantaardige gehaktvervanger gebruiken?
    Ja, je kunt elke plantaardige gehaktvervanger gebruiken die je lekker vindt. Het werkt prima met bijvoorbeeld rulstukjes van andere merken, zoals Vivera, Garden Gourmet, of een eigen merk.

    Hoe kan ik de flammkuchen pittiger maken?
    Je kunt extra chilivlokken, verse jalapeño, of een scheutje hete saus toevoegen om de flammkuchen pittiger te maken. Pas de hoeveelheid aan naar je eigen smaak.

    Kan ik het recept ook veganistisch maken?
    Ja, vervang de crème fraîche door een veganistische variant en zorg ervoor dat je plantaardig gehakt gebruikt. Let er ook op dat de kruidenmix die je gebruikt geen dierlijke ingrediënten bevat.

    Wat kan ik als vervanger gebruiken voor courgette?
    Om het Mexicaanse thema voor dit recept te houden zou je ook paprika en maïs kunnen toevoegen bij of in plaats van de courgette. Net wat je lekker vindt, of in huis hebt.

    Kan ik het deeg voor de flammkuchen zelf maken?
    Natuurlijk kun je ook heel goed flammkuchen zelf maken. Ik heb kant-en-klaar Flammkuchendeeg gebruikt van Tante Fanny. Maar je kunt eventueel ook het deeg zelf maken. Ik heb hier geen recept van, maar uiteraard is deze gewoon op het Internet of Pinterest te vinden.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en leg deze op een bakplaat. | Smeer de bodem van de flammkuchen in met crème fraîche.

    2
    Done

    In een kom meng de plantaardige gehakt (rulstukje) met de Mexicaanse kruiden en tomatenpuree. | Verdeel het gehaktmengsel over de flammkuchen. | Was de courgette en snijd in dunne plakjes. | Verdeel de courgette over de flammkuchen. | Besprenkel wat olijfolie over de courgette en de randen van de flammkuchen.

    3
    Done

    Zet de flammkuchen in de oven voor 15-18 minuten tot het deeg gaar is. | Serveer direct eventueel met wat chilivlokken voor wat extra pit.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Gevulde Pizza Pitas - Kidshoekje.nl
    previous
    Gevulde Pizza Margarita Pitas
    Pure Chocolade Zeezout Koekjes - Kidshoekje.nl
    next
    Pure Chocolade Zeezout Koekjes

    Add Your Comment