Directions
Hello Kitty Verjaardagstaart
Voor de verjaardagen van mijn kinderen probeer ik elk jaar zelf een taart te maken. Ik zeg niet dat elke taart een meesterwerk is of dat ik een meesterbakker of taartdecorateur ben, maar het gaat om de herinneringen. Als ik aan mijn eigen jeugd denk, herinner ik me hoe mijn moeder elk jaar mijn verjaardagstaarten maakte. Die herinneringen koester ik, en dat wil ik ook voor mijn kinderen creëren. Al brengt het elk jaar ook de nodige stress met zich mee! Ieder jaar mogen de kinderen een thema kiezen, en Parker koos dit jaar voor een Hello Kitty Verjaardagstaart.
Voor inspiratie kijk ik altijd eerst op Pinterest. Je vindt daar prachtige taarten, maar vaak ook onrealistische ideeën waar ik het geduld niet voor heb. Ik twijfelde of ik een taart in de vorm van het hoofd van Hello Kitty zou maken, maar dat leek me toch te ingewikkeld. Uiteindelijk besloot ik voor een ronde taart te gaan, met daarop Hello Kitty Sanrio-poppetjes als decoratie.
Het thema werd uiteindelijk regenboog, nadat ik in de supermarkt regenboog zurematten zag liggen. Ik hield het simpel: “less is more”. Naast de zurematten gebruikte ik andere snoepversieringen om de taart af te maken. Mijn dochter vond het prachtig én heerlijk!
Om het regenboogthema door te trekken, maakte ik ook verschillende kleuren taartbeslag voor een regenboog/tie-dye effect in de taart zelf.
Versiering:
Voor de versiering van de verjaardagstaart koos ik dit jaar voor een eenvoudige aanpak met veel kant-en-klare producten. Natuurlijk kun je alles zelf maken, maar om je op weg te helpen, heb ik hieronder wat links toegevoegd naar producten die ik heb gebruikt.
Fondant – In Duitsland kocht ik een kant-en-klare rol fondant, die ik zo over de taart heel kon leggen. Uiteraard kun je ook gewoon zelf fondant kopen en deze voorzichtig uitrollen. Op de LeuksteTaartShop vond ik een soort gelijk product als ik zelf heb gebruikt van FunCakes (klik hier)
Botercrème – Ook voor de boter crème wou ik dit maar voor niet al te ingewikkeld gaan en in plaats van het zelf te maken (wat ik eigenlijk altijd doe), maakte ik dit maal gebruik van een zakje van Dr. Oetker (klik hier)
Wil je het wel zelf maken? Klik hier voor mijn boter crème recept!
Regenboog Zurematten – Voor de regenboog zurematten gebruikte ik die van Katja. Uiteraard kun je ook een andere gebruiken.
Mini M&M’s – Kun je geen mini M&Ms vinden, dan kun je uiteraard ook andere M&M’s of smarties gebruiken. Als ze maar kleurrijk zijn.
Sprikles – Voor de sprinkles gebruikte ik de Dr. Oetker Unicorn mix (klik hier), maar uiteraard kun je ook heel goed andere sprinkles/toppings gebruiken.
Hello Kitty/Sanrio Poppetjes – De Hello Kitty en vrienden poppetjes bestelde ik via Temu! Het zijn gewoon speelpoppetjes, waar mijn dochter dus later ook mee kan spelen.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Hoe maak ik een regenboog/tie-dye effect in de taart?
Verdeel je taartbeslag in verschillende kommen en voeg verschillende kleuren voedingskleurstof toe. Giet de gekleurde beslagen afwisselend in de taartvorm voor een mooi regenboogeffect.
Waar kan ik Hello Kitty-decoraties vinden?
De Hello Kitty-decoraties poppetjes kocht ik bij Temu, maar je zou ook kunnen kijken bij Bol, Amazon of een AliExpress. Ook winkels als Action willen wel eens van die kleine poppetjes verkopen, dus wie weet heb je geluk en zit er ook Hello Kitty bij.
Kan ik de fondant en botercrème zelf maken?
Ja, je kunt fondant en botercrème zelf maken. Voor botercrème kun je mijn recept hier vinden. Voor fondant kun je deze gewoon kopen bij diverse winkels als de supermarkt, Xenos of diverse taartwinkels. Hierbij moet je het alleen zelf helemaal uitrollen.
Hoe bewaar ik de Hello Kitty Verjaardagstaart?
Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. Haal de taart een uur tot halfuur voor het serveren eruit.
Wat als ik geen regenboog zurematten kan vinden?
Je kunt andere kleurrijke snoepjes of suikergoed gebruiken om het regenboogthema voort te zetten, zoals jelly beans, gekleurde suikerdraadjes of fruitgums.
Is deze taart geschikt voor mensen met allergieën?
Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten kan deze taart melk, gluten of noten bevatten. Controleer altijd de etiketten van de producten die je gebruikt en pas het recept aan voor specifieke allergieën. Zelf gebruik ik altijd plantaardige melk en vaak ook plantaardige boter.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de taartvorm in met bakspray of boter en bekleed de bodem met bakpapier. |
2
Done
|
Klop de boter in een kom zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot het mengsel luchtig is, dit duurt een paar minuten.| Voeg het vanille-extract en de eieren toe en mix deze door het botermengsel.| |
3
Done
|
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout. | Voeg de melk en het bloemmengsel afwisselend toe aan het botermengsel en mix alles goed tot een beslag. | |
4
Done
|
Verdeel het beslag over 4 kommen. | Voeg aan elke kom 2 druppels van één andere kleur toe, zodat je een kom blauw, groen, geel en roze beslag hebt. | Giet afwisselend 2 eetlepels van elk gekleurd beslag in de taartvorm om een tie-dye patroon te maken. | Bak de taart 40-50 minuten in de oven. De taart is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. | Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem gaat decoreren. |
5
Done
|
Bedek de afgekoelde taart met een dunne laag botercrème. | |
6
Done
|
Rol de fondant uit op bakpapier, zodat het groot genoeg is om de taart volledig te bedekken. | Leg de fondant voorzichtig over de taart en strijk deze glad. | Snijd overtollige fondant netjes weg langs de randen. |
7
Done
|
Maak de onderrand van de taart licht vochtig en plak hier de zure matten tegenaan. Gebruik indien nodig cocktailprikkers om ze op hun plek te houden tot het serveren. |
8
Done
|
Schep een flinke eetlepel botercrème in het midden van de taart, waar je de poppetjes en andere versieringen wilt plaatsen. | Trek ook een brede strook botercrème naar een zijkant van de taart om een regenboog te maken.| Leg 3-4 zure matten over deze strook om de regenboog te vormen. | |
9
Done
|
Zet de poppetjes bovenop de botercrème in het midden van de taart. | Bedek de rest van de botercrème met M&M's en sprinkles voor extra kleur en feestelijkheid. | Bewaar de taart in de koelkast tot je hem gaat serveren. |