Orzo met Romige Vega Gehaktsaus

0 0
Orzo met Romige Vega Gehaktsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram plantaardige rulstukje
1/2 ui
1 teen knoflook
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 bouillonblokje (groente)
250 gram orzo
500 ml tomaten passata
200 ml slagroom/kookroom
1 theelepel worcestershire (optioneel)
10 gram (+ extra) parmezaan
In huis
olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Orzo met Romige Vega Gehaktsaus

    Meestal, wanneer ik een nieuw recept uitprobeer, maak ik direct foto’s voordat we gaan eten, voor het geval ik het wil posten. Maar dat gebeurt niet altijd. Dit recept voor orzo met romige vega gehaktsaus heb ik al meerdere keren gemaakt, want mijn kinderen zijn er dol op. Toch vergat ik telkens foto’s te maken, zodat ik het recept hier kon delen. Tot nu!

    Voor wie orzo nog niet kent: het is een gedroogde pastasoort in de vorm en grootte van een rijstkorrel. Het wordt vaak vergeleken met risotto. Je kunt orzo gebruiken in soepen, salades, pilav of als hoofdgerecht. Mijn gezin en ik zijn er in ieder geval dol op, vooral de kinderen vinden het heerlijk. Vaak kook ik met orzo als ik zin heb in risotto, maar niet het geduld heb om de hele tijd bij de pan te blijven, zoals bij risotto. Op de blog staan inmiddels al meer dan 10 orzo-recepten, maar de laatste tijd maak ik dit recept het vaakst.

    Dit recept is een eenpansgerecht, waarvoor je alleen een goede diepe koekenpan of hapjespan nodig hebt. Eerst maak je de basis voor de gehaktsaus, waarbij ik gebruikmaak van plantaardige rulstukjes. Wil je liever echt gehakt gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Het is dan vooral belangrijk dat je het gehakt eerst goed gaar bakt voordat je de orzo en de overige natte ingrediënten toevoegt. Het koken van het gerecht zal dan iets langer duren, omdat plantaardig gehakt alleen even hoeft op te warmen. Is je gehakt gaar, dan voeg je de orzo en alle natte ingrediënten voor de saus toe, waarna je het nog 10-15 minuten laat garen en indikken.

    Marcel en ik vinden het altijd lekker om wat chilivlokken toe te voegen, maar onze kinderen zijn daar niet zo dol op. Daarom serveer ik die altijd apart. Houd je van een beetje pit, dan is dat zeker een aanrader!

    Dit gerecht staat binnen 20-30 minuten op tafel en is daarmee ideaal voor een doordeweekse maaltijd.

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Wat is orzo en waar kan ik het voor gebruiken?
    Orzo is een gedroogde pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Je kunt het gebruiken in soepen, salades, pilav of als een alternatief voor risotto.

    Kan ik echt gehakt gebruiken in plaats van plantaardig gehakt?
    Ja, je kunt echt gehakt gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je het gehakt eerst goed gaar bakt voordat je de orzo en andere ingrediënten toevoegt.

    Is dit gerecht geschikt voor kinderen?
    Ja, dit gerecht is meestal een hit bij kinderen door de zachte en romige smaak van de saus en de orzo.

    Kan ik dit gerecht vooraf maken en bewaren?
    Ja, je kunt het gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Het blijft ongeveer 2 dagen goed. Verwarm het gewoon op voordat je het serveert.

    Steps

    1
    Done

    Pel en snipper de ui. | Pel en hak de knoflook fijn. |

    2
    Done

    Verwarm 2 eetlepels olie in een diepe koekenpan. | Fruit de knoflook en de ui 3 minuten. | Voeg het plantaardige gehakt toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de Italiaanse kruiden en orzo toe en roer alles goed door. |

    3
    Done

    Verkruimel het bouillonblokje over de pan. | Schenk de tomaten passata, 250 ml water, slagroom en eventueel Worcestershire saus erbij en roer alles goed door. | Breng het langzaam aan de kook. Als er bubbels beginnen te vormen zet het vuur iets lager en roer geregeld in de pan zodat het niet aan de bodem van de pan blijft. | Laat dit zo'n 10-12 minuten staan terwijl je geregeld roert. |

    4
    Done

    Als de Orzo gekookt is en de vocht iets is in gekookt en je een dikke romige gehaktsaus hebt, kun je de pan van het fornuis halen. | Voeg de Parmezaan toe en roer deze er doorheen. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Gochujang Krokante Rijstsalade - Kidshoekje.nl
    previous
    Gochujang Krokante Rijstsalade
    Spruitjes Amandelsalade - Kidshoekje.nl
    next
    Spruitjes-Amandelsalade

    Add Your Comment