Spruitjes-Amandelsalade

0 0
Spruitjes-Amandelsalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Salade
200 gram spruitjes
2 appels
10 gram amandelschaafsel
Dressing
3 eetlepels amandelpasta (of andere notenpasta)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel honing
1/2 limoen
2 eetlepels water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    In 2016 deed ik voor het eerst recepten maken in opdracht van (wat overigens nog niet betekende dat ik betaald kreeg). Zo maakte ik voor de website LoveMySalad voor iets meer dan een half jaar maandelijks GRATIS salade recepten. Als ik er nu naar terug kijk denk ik: WHY! De recepten die ik voor LoveMySalad maakte stonden ook op mijn oude blog en gezien het hele lekkere recepten zijn met foto’s waar ik toen echt mijn best had gedaan. Is het tijd dan ook deze worden over gezet naar Kidshoekje. Zoals dit recept voor: Spruitjes-Amandelsalade

    Spruitjes-Amandelsalade

    Als je aan mij vroeg ‘Wat wil je eten’ toen ik nog een kleine foodie was, dan zou het waarschijnlijk ‘spruitjes’ zijn geweest. Inmiddels is deze kool voor avondeten echt geen favoriet van mij. De geur als je spruitjes kookt is zo intens dat het meteen je smaak beïnvloed. Toch besloot ik een tijdje geleden met spruitjes een salade te maken. Je kunt namelijk spruitjes heel goed rauw eten.

    Als ik iets niet lekker vindt, probeer ik het af en toe nog eens. Je smaak veranderd immers eens in de zoveel jaar. Een les, die ik ook zeker aan mijn kinderen mee geef (al dan maak ik er van jaren meer weken of dagen van).

    Ik besloot dus een salade met rauwe spruitjes te maken en tot mijn grote verbazing, vond ik het echt lekker! Spruitjes zijn rauw fris, krokant en hebben een lekkere kool smaak. De eerste salade die ik met spruitjes maakten was voor mijn werk bij Koken met Aanbieding (bestaat helaas niet meer) en gezien deze goed beviel besloot ik er ook een te maken voor LoveMySalad.

    Steps

    1
    Done

    Salade

    Hak van de spruitjes de harde onderkant eraf, samen met de buitenste bladeren. | Hak de spruitjes in dunne plakjes. | Snij de appel in dunne reepjes. | Meng de spruitjes, appel en amandelschaafsel.

    2
    Done

    Dressing

    Voor de dressing meng alle ingrediënten samen. Indien nodig kun je vooraf de amandelpasta even in de magnetron doen voor een paar seconden om het iets vloeibaarder te maken. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Orzo met Romige Vega Gehaktsaus - Kidshoekje.nl
    previous
    Orzo met Romige Vega Gehaktsaus
    Corn Chowder met Bacon - Kidshoekje.nl
    next
    Corn Chowder met Bacon

    Add Your Comment