Directions
Kaneel Blondies: Perfect voor de Herfst!
Het is herfst, en voor mij betekent dat de smaken van pumpkin spice (en pompoen), appel en kaneel. Al een tijdje speelde ik met het idee om mijn klassieke blondies een herfstachtige twist te geven door er kaneel aan toe te voegen. Ik twijfelde even of ik ze snickerdoodle blondies of churro blondies zou noemen, maar voor het Nederlandse publiek houd ik het lekker simpel: kaneel blondies.
Ik maakte deze kaneel blondies als dessert voor onze Sunday dinner, en dankzij de kaneel rook het hele huis heerlijk! Dat is de magie van bakken, vooral met kaneel – je huis ruikt er direct warm en gezellig door. Voor het blondies-beslag gebruikte ik mijn vertrouwde basisrecept, dat ik altijd maak voor mijn zoons favoriete blondies. De kaneelsmaak voegde ik toe door een mengsel van suiker en kaneel te maken, dat ik zowel in het midden van het beslag als bovenop de blondies strooide. Dit zorgt niet alleen voor een rijke kaneelsmaak, maar maakt de blondies ook mooi uit ziet wanneer je ze in stukken snijdt.
Kortom, de kaneel blondies waren een groot succes en inmiddels helemaal op! Wil je het nog feestelijker maken? Serveer de blondies dan met een bolletje vanille-ijs en/of een toefje slagroom. Heerlijk!
Veelgestelde vragen (FAQ) over Kaneel Blondies
Hoe lang kan ik kaneel blondies bewaren?
Je kunt de kaneel blondies tot 4-5 dagen bewaren in een luchtdichte container of in wat aluminium folie. Voor langere bewaring kun je ze invriezen, snijd ze dan wel alvast in stukken.
Kan ik de suiker in dit recept vervangen door een gezonder alternatief?
Je kunt de suiker vervangen door bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker. Houd er wel rekening mee dat dit de smaak en textuur iets kan veranderen.
Kan ik de blondies invriezen?
Ja zeker, je kunt de kaneel blondies tot 3 maanden invriezen. Snijd ze eerst in stukken, verpak vervolgens in een luchtdichte bak. Als je zin hebt in één stukje kun je die uit de vriezer halen en even laten ontdooien voor je er van geniet. Perfect om altijd in de vriezer te hebben voor als je onverwachts gasten hebt.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet je bakvorm in met bakspray en bedek eventueel met bakpapier. | |
2
Done
|
Smelt je boter. | Doe de boter in een grote kom samen met de suiker en mix goed door elkaar. | Voeg de eieren en de vanille toe en mix door elkaar. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg het bloemmengsel toe aan de boter en mix alles goed door elkaar tot een goed gemengd beslag zonder klontjes. | |
4
Done
|
Hak de witte chocolade in stukjes. | Voeg de chocolade toe aan het beslag en vouw deze met een spatel er doorheen. | |
5
Done
|
In een kom maak het kaneelsuiker mengsel met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel. | |
6
Done
|
Schenk de helft van het beslag in de bakvorm. | Doe de heft van de kaneel suiker over het beslag in de bakvorm. | Schenk het overige beslag over de kaneelsuiker. | Verdeel het overige kaneelsuiker over het beslag en maak eventueel met een mes een marmer patroon door het beslag heen. | |
7
Done
|
Zet de bakvorm in de oven voor 30-40 minuten. | De blondies zijn klaar de randen goudbruin zijn en het midden niet meer vloeibaar is. | Laat de blondies compleet afkoelen. |