Directions
Spaghetti Pompoen met Gehaktsaus
Dit heerlijke recept voor spaghetti pompoen met gehaktsaus zat al even in de planning. Eigenlijk was het bedoeld om vorig jaar te delen, maar helaas was het pompoenseizoen alweer voorbij toen ik het online wilde zetten. Het goede nieuws is dat het recept nu eindelijk beschikbaar is – perfect getimed voor dit seizoen!
Hoewel ik meestal goed ben in plannen, merkte ik vorig jaar dat de herfstperiode enorm druk kan zijn voor bloggers. Dit jaar heb ik het anders aangepakt, zodat ik het recept op tijd kon delen. Toen ik het vorig jaar in november wilde plaatsen, waren de spaghetti pompoenen namelijk al uit de winkel verdwenen. Jammer!
Dit recept is er eentje om lekker in het weekend te maken, aangezien de pompoen wat langer in de oven moet. Het eindresultaat is echter een echte traktatie, ideaal voor een gezellig Sunday dinner.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik gewone pompoen gebruiken in plaats van spaghetti pompoen?
Het kan, maar een gewone pompoen zal geen slierten vormen zoals de spaghetti pompoen. De textuur en uitstraling zullen anders zijn.
Hoe lang blijft het gerecht vers na bereiding?
Je kunt restjes maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Verwarm het opnieuw in de oven of magnetron.
Is het mogelijk om de pompoen vooraf te bereiden?
Zeker! Je kunt de pompoen alvast halveren, ontpitten. Ook kun je het gehakt en ricotta mengsel vast klaar maken.
Kan ik dit recept zonder oven maken?
Voor dit specifieke recept heb je een oven nodig om de spaghetti slierten in de pompoen te krijgen en de smaken goed te laten mengen.
Steps
1
Done
|
Voorbereiding oven en pompoenVerwarm de oven voor op 220 graden Celsius. | Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaden. | Plaats de pompoenhelften in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper, en sprenkel er wat olijfolie overheen. | |
2
Done
|
Pompoen roosterenBedek de ovenschaal met een groot stuk aluminiumfolie en zet de pompoenen 30 minuten in de oven. Verwijder vervolgens de folie en bak de pompoen nog eens 20 minuten, tot deze zacht is. |
3
Done
|
Gehaktsaus makenVerhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de plantaardige rulstukjes of gehakt toe en bak dit 4 minuten. Voeg vervolgens de passata en Italiaanse kruiden toe, en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
Ricottamengsel makenMeng in een kom de ricotta met Italiaanse kruiden, 1/4 theelepel zout, peper, Parmezaanse kaas en de helft van de geraspte kaas. |
5
Done
|
Pompoen 'spaghetti' makenHaal de pompoen uit de oven en schraap met een vork de binnenkant los om lange slierten te maken. | Verdeel het gehaktmengsel over de pompoen-slierten, gevolgd door het ricotta mengsel. | Bestrooi de pompoenen met de resterende geraspte kaas. | Zet de pompoenen nog 15 minuten terug in de oven, de laatste 5 minuten eventueel onder de grill voor een mooi goudbruin korstje. | Serveer direct zo of met pasta. |