Directions
Perfect ‘Kerst’ Pavlova Board
Ben jij al aan het nadenken over het perfecte nagerecht voor de kerstdagen? Dit Perfect ‘Kerst’ Pavlova Board uit het nieuwe kookboek Van de Plank van Elize van Steen is een absolute aanrader! 🎄✨
Momenteel ben ik nog druk bezig met mijn ‘Borrelplanken Challenge’ die Marcel mij had opgelegd tot het einde van het jaar. Het toeval wilde dat ik een recensie-exemplaar van Van de Plank ontving, vol inspiratie voor prachtige borrel- en dessertplanken. Terwijl ik door het boek bladerde, op zoek naar een plank die perfect bij de feestdagen zou passen, viel mijn oog direct op deze dessertplank.
Het idee is even simpel als briljant: de basis is een pavlova-meringue die je versiert met slagroom en vers fruit. Wat dit recept extra ideaal maakt voor de feestdagen? Je kunt de pavlova al van tevoren bereiden! Op het moment van serveren hoef je hem alleen nog te decoreren. Het resultaat? Een showstopper die iedereen aan tafel laat genieten.
Vorig weekend heb ik het gemaakt. De pavlova maakte ik een dag van te voren en op de dag dat we vrienden over de vloer hadden, maakte ik het af met slagroom fruit en omdat het kerst is ook kerst chocolade. We waren met 4 volwassenen en 4 kinderen (leeftijd 9 tm 1 jaar) en hielden nog wat over. Maar iedereen heeft heerlijk gesmikkeld. Dit is een serieuze kanshebber voor het kerstdiner in elk geval.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Wat is een Pavlova Board?
Een Pavlova Board is een dessertplank met als basis een pavlova-meringue, gedecoreerd met slagroom en vers fruit. Het is een creatieve en feestelijke manier om een dessert te serveren.
Kan ik de pavlova van tevoren maken?
Ja, de pavlova kun je al vooraf bereiden. Op het moment van serveren hoef je hem alleen nog te decoreren.
Voor hoeveel personen is dit dessert geschikt?
Afhankelijk van de grootte van de pavlova is het dessert geschikt voor 8-10 personen. Wij waren met 4 volwassenen en 4 kinderen en hielden nog wat over.
Welke ingrediënten heb ik nodig voor een Pavlova Board?
De basis bestaat uit eiwitten, suiker, slagroom en vers fruit wat op dat moment in het seizoen is. Hieronder heb ik winterfruit als ingrediënten erbij gezet.
Is dit recept geschikt voor kinderen?
Zeker! Kinderen vinden het vaak leuk om mee te helpen met decoreren én ze genieten van de zoete smaken.
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 120 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier |
2
Done
|
Schenk een scheutje wittewijn azijn op een vel keukenpapier en maak een grote mengkom hier extra goed mee schoon. |
3
Done
|
Mix de eiwitten in de schone kom stijf met een handmixer. Voeg daarna terwijl je mixt langzaam schepje voor schepje de suiker toe. Mix tot de suiker helemaal in het mengsel is opgelost en je geen korrels meer voelt als je wat meringue tussen je vingers wrijft. Dit duurt 10-15 minuten. |
4
Done
|
Voeg de maïzena, een snuf zout en 2 eetlepels witte wijnazijn bij het meringuemengsel en mxi kort door met de mixer. | |
5
Done
|
Verdeel de meringue in een gladde laag over de bakplaat. Eventueel in de vorm van de serveerplank die je wilt gaan gebruiken. | Bak de meringue 2 uur in de oven. Zet de oven uit, doe de ovendeur niet open en laat de meringue volledig afkoelen in de oven. |
6
Done
|
Klop de slagroom stijf met de handmixer en verdeel over de meringue. | Verdeel het fruit over de meringue. Begin met het grote fruit en eindig met het kleinste fruit. Maak af met wat takjes munt en serveer. |