Directions
Avocado Ranch Pastasalade
De zomervakantie is alweer op de helft! En ook al zijn de dagen soms wisselvallig, het betekent voor veel gezinnen: makkelijke en snelle maaltijden op tafel zetten. Zoals deze heerlijke Avocado Ranch Pastasalade – fris, romig en perfect voor warme dagen!
Voor het eerst in vijf jaar werk ik weer tijdens de zomer. Voorheen werkte ik voor mezelf en was ik de hele vakantie thuis met de kinderen. Nu werk ik drie dagen per week én moet ik ’s avonds nog koken. Dan zijn snelle, makkelijke én voedzame maaltijden zoals pastasalades echt ideaal.
Deze Avocado Ranch Pastasalade is lekker romig, voedzaam en zit vol smaak dankzij de zelfgemaakte ranch dressing. Door de avocado is het wel een salade die je het beste direct na bereiding serveert. Maar je kunt de pasta alvast koken en ook de meeste groente (behalve de avocado) alvast snijden. De dressing kun je eventueel ook al voorbereiden, zonder de avocado. Superhandig voor drukke dagen!
Een zomerse topper die het goed doet bij kinderen én volwassenen.
Wat is jouw favoriete zomervakantie maaltijd?
Veelgestelde vragen (FAQ)
Kan ik deze salade voorbereiden?
Ja, je kunt de pasta en groenten al snijden, en de dressing zonder avocado maken. Voeg pas vlak voor het serveren de avocado toe zowel aan de salade als de dressing.
Kan ik de ranch dressing ook los gebruiken?
Zeker! De dressing is ook heerlijk als dip of op wraps en salades.
Hoe lang blijft deze pastasalade goed?
Het lekkerst is om ‘m direct te eten. Door de avocado kan de salade snel verkleuren. Wil je hem bewaren voeg dan zowel aan de salade als de dressing 1/2 theelepel citroensap toe.
Kan ik de dressing ook met plantaardige producten maken?
Ja, gebruik plantaardige yoghurt en crème fraîche en je hebt een vegan variant!
Welk pastasoort kan ik nog meer gebruiken?
Fusilli, farfalle of macaroni werkt ook prima. Kies vooral wat je in huis hebt.
Is deze salade ook geschikt voor kinderen?
Absoluut! De zachte smaken en romige dressing vallen vaak goed in de smaak bij kids.
Steps
1
Done
|
PastaBreng een ruime pan met water aan de kook, voeg een snufje zout toe. | Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water om af te koelen. |
2
Done
|
GroentenWas de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. | Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd in blokjes. |
3
Done
|
DressingPureer in een kom 2 avocado’s tot een gladde massa. | Voeg de yoghurt, crème fraîche, melk en alle kruiden toe. | Meng of pureer tot een gladde, romige dressing. |
4
Done
|
PastasaladeDoe de afgekoelde pasta in een grote salade- of mengkom. | Voeg de paprika, maïs en avocado toe. | Schenk de dressing erover en meng alles goed door. | Serveer direct met bijvoorbeeld wat stokbrood erbij! |