20 sate stokjes | |
20 snacktomaten | |
20 zwarte olijven (zonder pit) | |
1 komkommer | |
100-150 gram feta | |
2 etlp olijfolie | |
1 tlp oregano |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Barbecue
Vorige maand was Marcel (mijn man) jarig en omdat het 30 graden werd besloten we een barbecue te houden. What was I thinking! Een barbecue voor 20+ man. Nou hielden we het qua vlees wel simpel: hamburgers, worstjes, kip saté en kip pesto stokjes. Ook zette ik watermeloen neer en twee salades: ranch pasta salade en een Griekse salade. Alles ging bijna op. Wel had ik nog wat Griekse salade over. Perfect want volgende dag hadden we nog een barbecue. Dit maal besloot ik van de overgebleven salade echter een Griekse salade stokje te maken. De lekkere Griekse salade op een spies. Ziet er leuk uit. Is net zo lekker en vooral kinderen vinden dit er interessant uit zien.
De Griekse salade stokje is perfect voor een barbecue of om te serveren voor een feestje. Met de spies hoef je meteen ook geen zorgen te maken voor de mensen die bijvoorbeeld geen feta lusten. Die kunnen ze zelf er makkelijk af laten.
1
Done
|
Was de tomaten en komkommer. Snij de komkommer in plakken van 2 cm. Snijd de plakken vervolgens in vieren. |
2
Done
|
Per prikker spies: 1 tomaat, 2 stukjes komkommer, 1 blokje feta en wat plakjes olijf. |
3
Done
|
In een kom meng de olijfolie met de oregano. Indien gewenst kun je wat van de dressing over de stokjes druppelen of erbij serveren. |