80 gram ongezouten boter (zacht) | |
120 gram + 1 etlp suiker | |
2 ei | |
1 tlp vanille extract/aroma | |
125 ml melk | |
280 gram + 1 etlp bloem | |
1 tlp bakpoeder | |
1/2 tlp baking soda | |
snufje zout | |
100 gram blauwe bessen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Muffins
Voor Vaderdag besloot ik ’s morgens vroeg eens blueberry muffins te maken. Muffins van blauwe bessen, want daar hadden we een hele bak van staan. Ik had de keukenmachine nog niet op het aanrecht gezet of mijn kleine keukenhulpje kwam aangerend. Gillend, dat hij op het aanrecht wou helpen. Okay meneer kan nog niet echt praten, maar wel heel duidelijk maken wat hij wil. Vooral als het gaat om helpen in de keuken.
Schort om en meneer hielp met ingrediënten in de kom te doen, mixer aan doen en natuurlijk stiekem snoepen. Zoals een echt keukenhulpje dat hoort te doen. Zondag ochtend en het hele huis rook al lekker naar warme muffins. Perfect voor een Vaderdag ontbijt.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
In een kom meng de zachte boter en 120 gram suiker met een mixer of keukenmachine. Voeg de eieren en vanille toe en mix deze er doorheen. |
3
Done
|
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Voeg de bloem en melk om en om toe aan het boter mengsel. Mix alles tot het een goed gemixt beslag is. |
4
Done
|
In een kom meng de blauwe bessen met 1 etlp bloem. Zorg dat de blauwe bessen goed bedekt zijn met bloem. Vouw de blauwe bessen met een spatel door door het beslag. |
5
Done
|
Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes tot ongeveer 2/3 vol. Verdeel 1 etlp suiker over het beslag. Zet de muffins in de oven voor 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Prik met een saté prikker in het midden van de muffins. Als deze schoon eruit komt zijn de muffins klaar. Laat de muffins 30 minuten afkoelen voor je er van geniet. |