2 bloemkool pizzabodem | |
200 gram pizza tomatensaus | |
1 tlp oregano | |
100 gram geraspte kaas (cheddar/mozzarella) | |
1/2 courgette | |
1 punt paprika | |
(optioneel) Feta |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bloemkoolpizza
Onze kleine man is dol op pizza. Nou zullen sommige mensen zeggen dat pizza echt niet zo ongezond is. Gelukkig kan het wel gezonder met een bloemkoolpizza. Begin dit jaar mochten wij al van magioni hun bieten en bloemkool pizzabodems uitproberen. En die bloemkool pizzabodems die halen wij regelmatig.
Proeft het niet heel erg naar bloemkool? Nee! Okay als je de korst zonder beleg eet, dan kun je wel een vleugje bloemkool opmerken. Je kids zullen waarschijnlijk nooit iets door hebben edlekarna.cz. Maar wat doe je dan op de bloemkool pizzabodem? Je kunt het simpel houden met alleen wat tomatensaus, oregano en mozzarella. Wil je toch wat extra groenten? Probeer dan eens bloemkoolpizza met gegrilde groenten: courgette en paprika. Vooral lekker voor de kleine groente liefhebbers. Heb je die niet dan kun je zoals ik zei de margarita maken die is ook erg lekker!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 (volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem) Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Leg de bloemkool pizzabodems op de bakplaat en zet ze 3 minuten in de oven. Dan wordt de bodem wat knapperiger. |
3
Done
|
Was de paprika en courgette en snijd ze in plakjes. Verhit de grillpan. Zodra de pan goed heet is, gril de groenten 5 minuten. |
4
Done
|
Haal de pizzabodems uit de oven en besmeer de tomatensaus over de bodem. Verdeel de oregano en geraspte kaas over de tomatensaus. Verdeel de gegrilde groenten over de bodem. Zet de pizza nog eens 8 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en snijd in stukjes. Serveer direct |
5
Done
|
OPTIEVerkruimel de feta over de pizza nadat deze uit de oven komt. |