5 etlp meel | |
80 ml water | |
300 gram kipfilet | |
80 gram paneermeel | |
zout en peper | |
plantaardige olie | |
keukenpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een gerecht wat je bijna op elk kindermenu vindt zijn kipnuggets. Een absolute kinderfavoriet. Behalve bij Logan, die Überhaupt niet zo weg is van kip. Hij vindt het teveel kauwwerk volgens mij. Toch blijven we hem kipgerechten laten proeven. Toen ik bedacht deze kipnuggets bij een simpele aardappelsalade (vergeten foto’s te maken voor een recept) te maken. Nam hij een paar hapjes en was hij er toch al snel weer klaar mee (de aardappelsalade daarentegen ging er natuurlijk prima in). Nuggets zijn dus geen favoriet bij onze kleine man, maar bij de meeste kids wel. Daarom deel ik graag dit recept voor kipnuggets.
Met kipnuggets kun je heel veel kanten op qua smaak en structuur. Je kunt namelijk heel veel smaak geven aan de paneerlaag met diverse kruiden. Daarnaast kun je spelen met de structuur door te bepalen wat voor paneerlaag je gebruikt: gewoon paneermeel, panko of zelfs chips. Laten we nu maar eerst gewoon met een basic gerecht beginnen, waar ik zeker ben dat kinderen die van kipnuggets houden lekker vinden.
Het beslag maak je van meel en water. Ik dacht dat ik nog wel gewone meel in huis had, maar had alleen nog kikkererwtenmeel in huis. Je kunt dus zelf bepalen wat voor meel je gebruikt. Laat natuurlijk vooral je kinderen meehelpen bij het dippen in het beslag en de paneermeel. Misschien wordt het even een kliederboel, maar er is niets leukers dan je kids betrekken bij het koken!
1
Done
|
Neem twee diepe borden. |
2
Done
|
Dep de kipfilet droog en snij in stukken van 2 cm dik. Haal de kip eerst door het meelbeslag, laat het beslag er goed vanaf druppelen. Haal de kip vervolgens door de paneermeel. Zorg ervoor dat de kipstukjes goed rondom bedekt zijn. Let de stukjes kip op een bord neer zodat ze klaar zijn om te frituren. |
3
Done
|
Schenk de plantaardige olie in een diepe koekenpan. Zorg dat je olielaag 1 cm hoog is in de pan en laat op een middelhoog vuur heet worden. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door wat van het beslag in de pan te laten vallen. Als de olie gaat borrelen is de olie goed heet! Bak de kipnuggets 5 minuten in de olie rondom bruin. Doe niet alle nuggets tegelijkertijd in de olie, maar doe dit in batches. Ze zijn klaar om te serveren. |