8 vellen bladerdeeg (diepvries) | |
4 tlp nutella | |
1 ei | |
(optioneel) poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kerstontbijt
De kerstboom staat, de lichtjes branden en het heeft gesneeuwd! Juist de feestdagen staan voor de deur en bij de feestdagen hoort uiteraard eten. Heerlijke recepten waar je de hele dag van kan genieten. Van ’s morgens vroeg bij het ontbijt, de brunch, ’s middags de lunch. Lekker iets tussendoor, een borrelplankje of een heerlijk diner. De kerstdagen staat vol op in het teken van lekker eten. Tijd dus om op Babies Kitchen ook wat lekkere recepten te delen, te beginnen met een kerstontbijt recept: Nutella kerstboompjes.
Er zijn maar weinig mensen die ik ken die niet van Nutella houden. En deze kerstboompjes zien er niet alleen onwijs leuk uit. Ze zijn ook nog eens heerlijk gevuld met Hazelnotenpasta. Perfect voor het kerstontbijt, vooral ook omdat ze zo gemaakt zijn! Hoe je deze makkelijke en heerlijke boompjes maakt? Dat lees je uiteraard hieronder.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat ze iets ontdooien (laat de papiertjes er nog aan zitten.) |
2
Done
|
Leg twee bladerdeeg vellen op elkaar (met het papiertje er nog tussen) en snijd een kerstboom (zie afb 1). Haal de bladerdeeg vellen van elkaar en leg een vel (zonder papiertje) op de bakplaat. Smeer 1 tlp Nutella over de kerstboom. Haal het papiertje van het andere bladerdeeg vel en leg de bladerdeeg kerstboom op de bladerdeeg met Nutella. Druk dit wat aan. |
3
Done
|
Snijd aan beide kanten de kerstboom in (niet helemaal door als een boomstam moet de binnenkant vast blijven) en zorg voor stroken van ongeveer 1 cm breed (zie afbeelding 2). Neem een strook en draai deze 1 of zelfs 2 keer om. Hoe kleiner de strook wordt hoe moeilijker het is, maar probeer minimaal een halve draai te maken. |
4
Done
|
Klop het ei los in een kommetje. Smeer het ei-mengsel over de kerstboom. Zet de bakplaat in de oven en bak de kerstboom tussen de 7-10 minuten tot goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven. |
2 Comments Hide Comments
1e regel van recept staat dat je de diepvriesbladerdeegblaadjes uit de “oven” moet halen. Dat moet zijn uit de “diepvries”.
Oh wat stom! Dankjewel voor je bericht.