500 gram Gnocchi | |
350 gram magere rundergehakt | |
400 gram blokjes tomaat in sap (blik) | |
1,5 etlp Mexicaanse kruiden (taco kruiden) | |
150 gram mais | |
1 courgette | |
150 gram geraspte kaas | |
In huis |
|
olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Twee keer in de week staat al vast wat bij ons op het weekmenu staat: maandag AVG (aardappels, vlees/vis en groenten) en woensdag pasta. Heel burgelijk, maar het zijn juist de twee avonden waarbij wij even snel een maaltijd klaar moeten maken. De invulling van AVG en pasta kan uiteraard heel erg variëren. Afgelopen woensdag besloot ik bijvoorbeeld dat ik gnocchi wou maken en kwam ik op het idee om een taco gnocchi schotel te maken. Mexicaanse gehakt met lekker wat groenten er doorheen, gnocchi en super veel kaas. Heerlijk! Plus een groot succes bij onze kleine chef. Hij is dol op gnocchi of knotti zoals hij het noemt.
Het gerecht is binnen 20 minuten klaar. In het recept staat dat de ovenschotel voor een lekker kaaslaagje nog in de oven moet. Je zou deze stap eventueel over kunnen slaan en het bij een éénpangerecht houden. In de oven hoeft het nog maar 5-7 minuten, maar ik kan voorstellen dat, zelfs dat soms even te veel extra kan zijn. De beslissing is dus aan jou!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
3
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en rul het gehakt tot het goudbruin is. | Was de courgette en snij in kleine blokjes. | Giet de mais uit blik af. | Voeg de tomatenblokjes in saus, 100 ml water, mais en courgette toe. Bak het 5 minuten mee met het gehakt. (Voeg eventueel nog wat water toe als je het gevoel hebt dat het niet vochtig genoeg is. ). | |
4
Done
|
Schep het gnocchi mengsel in een ovenschaal. | Verdeel de overige kaas over de ovenschaal. | Zet de gnocchi 5-10 minuten in de oven tot de kaas goed is gesmolten. |