Taco Gnocchi schotel

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Gnocchi
350 gram magere rundergehakt
400 gram blokjes tomaat in sap (blik)
1,5 etlp Mexicaanse kruiden (taco kruiden)
150 gram mais
1 courgette
150 gram geraspte kaas
In huis
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Taco gnocchi schotel

Twee keer in de week staat al vast wat bij ons op het weekmenu staat: maandag AVG (aardappels, vlees/vis en groenten) en woensdag pasta. Heel burgelijk, maar het zijn juist de twee avonden waarbij wij even snel een maaltijd klaar moeten maken. De invulling van AVG en pasta kan uiteraard heel erg variëren. Afgelopen woensdag besloot ik bijvoorbeeld dat ik gnocchi wou maken en kwam ik op het idee om een taco gnocchi schotel te maken. Mexicaanse gehakt met lekker wat groenten er doorheen, gnocchi en super veel kaas. Heerlijk! Plus een groot succes bij onze kleine chef. Hij is dol op gnocchi of knotti zoals hij het noemt.

Het gerecht is binnen 20 minuten klaar. In het recept staat dat de ovenschotel voor een lekker kaaslaagje nog in de oven moet. Je zou deze stap eventueel over kunnen slaan en het bij een éénpangerecht houden.  In de oven hoeft het nog maar 5-7 minuten, maar ik kan voorstellen dat, zelfs dat soms even te veel extra kan zijn. De beslissing is dus aan jou!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done

Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
Done

Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en rul het gehakt tot het goudbruin is. | Was de courgette en snij in kleine blokjes. | Giet de mais uit blik af. | Voeg de tomatenblokjes in saus, 100 ml water, mais en courgette toe. Bak het 5 minuten mee met het gehakt. (Voeg eventueel nog wat water toe als je het gevoel hebt dat het niet vochtig genoeg is. ). |
Roer de gnocchi en de helft van de kaas door het gehaktmengsel. |

4
Done

Schep het gnocchi mengsel in een ovenschaal. | Verdeel de overige kaas over de ovenschaal. | Zet de gnocchi 5-10 minuten in de oven tot de kaas goed is gesmolten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Nijntje Kraamtraktatie | Babies Kitchen
previous
Nijntje Kraamtraktatie
kokosbananenbrood | Babies Kitchen
next
Kokosbananenbrood

Add Your Comment