2 Banaan | |
2 Eieren | |
80 gram bladspinazie (vers) | |
3 etlp zelfrijzend bakmeel | |
1 etlp boter/olie | |
Decoratie |
|
poedersuiker | |
roodfruit |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Als ik eens wat anders voor de lunch wil geven aan Logan, maak ik graag bananenpannenkoeken. Je hebt maar 2 à 3 ingrediënten nodig en het is ook nog eens gezond. Het is bijna kerst en waarom dan niet eens kerstbomen stapel pannenkoeken maken. Een variant op de bananenpannenkoeken maar dan met spinazie. Lekker en dus heel gezond met verstopte groenten. Bij ons zijn ze een succes en als ik wat bladspinazie in huis heb maak ik ze graag, want ook koud zijn ze lekker.
De kerstbomen pannenkoeken heb ik met ronde steekvormen gemaakt. Heb je deze niet geen probleem. Het idee is gewoon verschillende grote pannenkoeken te maken en deze vervolgens op te stapelen. Maak af met wat poedersuiker en roodfruit als frambozen, aalbessen of granaatappel pitten.
Bloem allergie? Je kunt de bloem weg laten in het recept. Het beslag is wel wat slapper, iets om rekening mee te houden.
1
Done
|
Pureer de spinazie met een staafmixer. | Voeg de bananen, eieren, en meel toe en mix alles door elkaar tot een gladbeslag. |
2
Done
|
Verhit 1 etlp olie of boter in een koekenpan. | Zet het vuur naar medium hoog. | Schep met een eetlepel het beslag in de koekenpan. Maak verschillende grote pannenkoeken. | Draai de pannenkoek naar een paar minuten om als je de pannenkoek los kan schudden in de pan en er bubbels aan de bovenkant verschijnen. Bak de pannenkoek nog 1-2 minuten aan de andere kant. | |
3
Done
|
KerstbomenStapel pannenkoeken van groot naar klein op elkaar (4-6 stuks). | Strooi wat poedersuiker eroverheen en versier met roodfruit. |