400 gram rijst | |
225 gram chorizo | |
1 stuk rode ui | |
1 teen knoflook | |
2 stuks paprika | |
250 ml water | |
1/2 kippenbouillon blokje | |
140 gram tomatenpuree | |
1 tlp paprikapoeder | |
paar takjes peterselie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Terwijl ik de ingrediënten aan het pakken was dacht ik, ik vraag mij af of Logan de chorizo gaat eten. Logan kan namelijk wel eens moeilijk doen als het om vlees gaat. Gelukkig zit er hier ook paprika in en daar is mijn kleine man dol op. Terwijl ik begon met alle ingrediënten kwam Lo zoals elke avond naast mij zijn en begon hij te orienteren waar hij allemaal wat van kon proeven. Hij begon met wat paprika, ging spelen met wat rijst in een bakje en toen kwam de chorizo. Mag ik daar een stukje van? Ja hoor… en voor ik het wist…; mag ik nog een stukje. Ik had gemist dat hij al een stukje had gegeten. Nou dit chorizo rijst pannetje is nu al een succes en dat was het ook.
Babyvoeding: Hou wat rijst apart en roer hier 1/2 tlp tomatenpuree doorheen. Geschikt vanaf 7 maanden.
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de rijst af. | |
2
Done
|
Was de paprika. Verwijder de zaadlijst en steel en snij de rest in reepjes. | Schil en snipper de ui en knoflook. | Snij de chorizo door de lengte en vervolgens in halve plakjes. | Snij de peterselieblaadjes klein. | |
3
Done
|
Zet een wok op het fornuis en laat deze warm worden. | Bak de chorizo 5 minuten in de pan zonder boter of olie. | Haal de chorizo uit de pan. Maak de pan niet schoon | Doe de paprika, knoflook en ui in de pan. Bak 5 minuten. | Schenk 250 ml heet water, de paprikapoeder, tomatenpuree en verkruimel het bouillonblokje. | Roer alles door elkaar en laat dit 3 minuten pruttelen. | |
4
Done
|
Roer de rijst door de groenten. | Strooi de peterselie over het chorizo rijst pannetje. |