150 gram sperziebonen (vers of diepvries) | |
1/2 aubergine |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
6 maanden
Ik denk niet dat veel mensen aan aubergine denken als ze babyvoeding maken. Aubergine wordt over het algemeen toch best ondergewaardeerd vind ik. Ik ken maar weinig mensen die het lekker vinden. Zelf heb ik het jaren niet gelukt, tot mijn reis naar China. Daar had ik het meest heerlijke aubergine gerecht en tot de dag van vandaag ben ik er nog naar op zoek. Ik dwaal af, terug naar babyvoeding.
Aubergine is een goed koop ingrediënt en bij het maken van babyvoeding kijk ik vaak naar prijs en seizoensproducten. Ik besloot dus voor Sperzieboon met Aubergine te gaan. Een combinatie die ik zelf wel eens maak als ik sticky aubergine met rijst maakt. In het onderstaande recept geen rijst. Is jouw baby echter 8+ maanden voeg gerust wat rijst toe. Wel lekker buik vullend en een andere structuur.
Maak je een recept van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Indien nodig snij de uiteinde van de sperziebonen af. | Schil de aubergine en snijd hem in blokjes. |
2
Done
|
Stoom of kook de sperziebonen en aubergine 15 minuten. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer groenten samen met de 2 etlp kookvocht zo fijn als jouw kleine aan kan. | |
3
Done
|
BewarenKoelkast: 4 dagen |