Baby Curry met Mango

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1/2 mango
2 pastinaak
1/2 prei
1/2 tlp kerrie poeder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

vegetarische curry voor jouw baby

Directions

Baby Curry met Mango

Ik denk dat maar weinig ouders die babyvoeding voor hun baby maken ook kruiden toevoegen. Het gebruiken van kruiden vinden sommige mensen sowieso een enge gedachten. Wat zou je dan wel of niet jouw baby kunnen geven? Eerlijk is eerlijk ik vergeet ook vaak dat ik gewoon zeker met 9 maanden wat kruiden door Parker haar babyvoeding kan doen. Verse kruiden dat gaat mij nog wel makkelijk af als ik het in huis heb. Denk aan tijm, rozemarijn, munt en basilicum. Gedroogde kruiden zoals paprika, 5-spice of kerrie poeder. Ik heb een heel kruidenrek vol, maar gebruiken. Ik vergeet het gewoon! Van de week was ik een hapje met prei en pastinaak aan het maken en toen ik besloot ook nog mango toe te voegen dacht ik. Kerrie werkt heel goed met prei, het werkt heel goed met mango. Waarom niet een curry maken voor mijn baby met kerrie? Zo ontstond baby curry met mango.

Let wel op dat je milde kerriepoeder hebt of proef eerst zelf even of de kerriepoeder niet al te heftig is. Vind je het nog wat spannend, zelfs met 9 maanden? Doe er dan alleen een snufje in. Je zal het misschien niet proeven maar het is een begin. Parker vond de curry heerlijk met wat rijst.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en#babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind! 

Steps

1
Done

Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees. | Was de prei, verwijder de kont en buitenste bladen. Snij de rest in ringen. | Schil de pastinaak en snijd in stukjes. | Kook eventueel de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
Done

Stoom of kook* de mango, prei, pastinaak en kerriepoeder 15 minuten. [*kook je de groenten? Breng dan eerst het water aan de kook met 1 tlp kerriepoeder. Zo komt de smaak als nog aan de groenten. Als het water kookt kun je de groenten toevoegen.] | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer de curry zo glad mogelijk. | Serveer je met rijst? Roer deze dan door de curry.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Wortel en Perzik Fruithapje | Babies Kitchen
previous
Wortel en Perzik Fruithapje [Babyvoeding]
Klassieke Flammkuchen | Babies Kitchen
next
Klassieke Flammkuchen van Bladerdeeg

Add Your Comment