1 (200 gram) courgette | |
250 gram havermout | |
75 gram geraspte kaas | |
2 eieren |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7 maanden tm de basisschool vind dit lekker.
Misschien heb je het wel al voorbij zien komen op Instagram. Wij hebben een gigantische courgette gekregen van mijn oom. Hij was zo groot als Parker bijna. Ik denk toch echt wel 50/60 cm. Perfect om heel wat recepten mee uit te proberen voor mijn blogs. Want met die mega courgette maakte ik voor zowel mijn andere blog Buzz in the Kitchen als hier lekkere recepten. Omdat ik veel nieuwsgierige vragen kreeg naar wat ik zou maken. Heb ik besloten al vast een met jullie te delen en wel het recept voor courgette havermout burgers.
Parker is dol op falafel en ik weet nog dat Logan met de zelfde leeftijd ook groente burgers als broccoli nuggets en zoete aardappel burgers heerlijk vond. Tijd dus om een courgette burger te maken en wel met havermout. Een simpel recept, super gezond en de kleintjes smullen er van.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Was de courgette en rasp fijn bijvoorbeeld met een keukenmachine.| Druk wat overtollig vocht er uit met een theedoek of keukenpapier. | |
3
Done
|
Meng de courgette met 250 gram havermout, 2 eidooiers en de geraspte kaas.| Maal alles fijn in een keukenmachine. | Maak met natte handen mini burgers en leg deze op de bakplaat. | Bak de burgers 30 minuten in de oven en draai ze haverwegen om. | |