400 ml water | |
1 bouillonblokje | |
5 tomaat | |
300 gram cherrytomaten | |
2 courgette | |
2 takjes tijm (vers) | |
olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Logan is nu 4 jaar en is over het algemeen een alles eter. Iets wat hij niet graag eet: soep. Ik denk dat hij het met warm drinken associeert ofzo. Echter maakt het niet uit welke smaak soep: courgette, tomaat, pompoen of pinda. Hij wil het niet. Geen probleem maak ik daar van hij eet al zoveel andere dingen. Als soep dan het enige is. Als baby hebben we hem echter ook eigen bijna nooit soep gegeven. Met de hoop dat Parker wel eens soep eter wordt besloot ik babyproof tomatensoep voor haar te maken. Soep zonder ui en knoflook of andere pittige kruiden newzpharmacy.com.
Ik noem het dus wel baby tomatensoep, maar eigenlijk kan het hele gezin gewoon lekker genieten van dit soepje. Wil je als volwassenen wat pit? Dan voeg je er gewoon nog wat sambal, shiracha of tabasco toe. Het recept hieronder is daarom ook gemaakt voor 4 mensen!
Vanaf 11 maanden zou je wel knoflook en ui kunnen toevoegen. Let wel op hoe jouw baby hier op reageert.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven met 180 graden. | |
2
Done
|
Was de tomaten en courgette. | Snij de tomaten door de helft. | Snij de courgette in blokjes. | Breng 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Haal de pan van het fornuis als het bouillonblokje is opgelost. | |
3
Done
|
Neem een braadslede of ovenschaal | Doe de tomaten en courgette hierin en besprenkel deze met olijfolie en verse tijm. | Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. | |
4
Done
|
Schenk de tomaten en courgette bij de bouillon in een soeppan en laat dit nog 5 minuten nog staan. | Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer helemaal glad. |