Zoete Aardappel Gnocchi

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kilo zoete aardappel
250 gram + extra bloem
1 ei
1/2 tlp zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Zoete Aardappel Gnocchi

Koken met kinderen er is niets leukers dan dat. Het voordeel van koken met kinderen is namelijk dat kinderen snappen wat er in het eten gaat. Hoe het eten wordt gemaakt en nieuwsgierig raken naar ingrediënten. Al heel lang stond op mijn lijstje om pasta met Logan te gaan maken. Lekker kliederen met onze handen. Het eerste en misschien wel makkelijkste pasta recept waar ik mee wou beginnen was zoete aardappel gnocchi. Het had natuurlijk ook gewone gnocchi kunnen zijn, maar gezien ik dat recept wel eens had gemaakt. Plus ik ben dol op zoete aardappel.

Koken met kinderen en vooral pasta betekend wel enig geduld en langer uit trekken voor recepten. Maak je alleen gnocchi dan kan je binnen een half uur klaar zijn. Met kids is dat een heel ander verhaal. Hou daar dus rekening mee. Perfecte recept om in het weekend eens uit te proberen. Met de voorbereiding deden wij er wel dik 1 à 1,5 uur over.


Babyvoeding: 9+ maanden.
Snij het eventueel wel iets kleiner.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Doe de aardappels met schil in een pan met een ruime hoeveelheid water. Breng het water aan de kook en kook de zoete aardappels 30-35 minuten tot deze zacht zijn. Controlleer door een vork erin te steken. | Haal de aardappels uit de pan en laat ze afkoelen. | Zodra de aardappels afgekoeld genoeg zijn om vast te houden. Pel de schil van de aardappels. | Pureer de aardappels helemaal fijn. Ik heb hier een keukenmachine voor gebruikt.

2
Done

Maak je werkblad/aanrecht schoon. | Maak een berg bloem met het zout op het aanrecht en maak er een kuil in. | Leg de aardappelpuree in de kuil.| Klus het ei los in een bakje en doe deze in een kuiltje van de puree. | Doe wat bloem op je handen. | Kneed van buiten naar binnen de bloem, puree en ei met elkaar tot een deegbol. Hier ben je gerust 10 minuten mee bezig.

3
Done

Zodra je een goed gemengde deegbal hebt. | Maak het aanrecht schoon en strooi hier wat bloem over. | Rol van het deeg meerdere rolletjes worst van ongeveer 1,5 cm dik. | Hak de rolletjes in stukjes met je mes van een breedte van 2 cm ongeveer. | Leg de gnocchi op een bebloemde snijplank. | Plet de gnocchi iets met een vork.

4
Done

Breng een grote pan met water aan de kook (eventueel met een snufje zout). | Leg de helft van de gnocchi met een schuimspaan in het kokende water. | De gnocchi is klaar als deze naar boven komen drijven. Binnen 30-60 seconden. | Let op dat de gnocchi niet aan de bodem blijft plakken. | Haal de gnocchi met de schuimspaan weer uit de pan en in een vergiet om uit te lekken. | Maak vervolgens de rest van de gnocchi.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen met Kip en Courgette | Babies Kitchen
previous
Pompoen met Kip en Courgette [Babyvoeding]
Gnocchi met Pompoensaus & Spinazie | Babies Kitchen
next
Gnocchi met Pompoensaus & Spinazie

Add Your Comment